Чудо на чудесата: германците не купуват немски автомобили

рекорд в продажбите си на немския пазар. Още повече, че този рекорд се отнася само за месец март 2009г. Kia е пласирала 7755 нови автомобила в Германия само през третия месец от тази година. Това са най-високите им продажби за един месец, въобще в историята на присъствието им в Германия, което е започнало през 1993г. Ръстът за месец март е 1,9%.

Освен тези данни статистиката сочи 14 617 автомобила доставени от Kia на немския пазар, което е за първото тримесечие на тази година. Това е ръст със 71,1% сравнено с този период за миналата година. Респективно присъствието им на немския пазар е скочило с 1,7%.

Бестселърът на Kia в Германия за първото тримесечие е Ceed (5406 доставки), следван от Picanto (3267 доставки), на трето място е Rio (1481 доставки) и Sorento (1394 доставки). Моделът Soul, който е на немския пазар едва от февруари месец, се е продал 982 пъти до края на март.

Както е тръгнало няма да е изненадващо, ако до края на годината немските компании не понижат чувствително цените на моделите си за родния пазар.
Източник: mycar.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини