Тръмп призова за сигурна, силна и горда Америка

Гражданите на САЩ да живеят като единно американско семейство. За това призова президентът на САЩ Доналд Тръмп в първото си годишно обръщение пред Конгреса "За състоянието на съюза". Речта му беше наситена с патриотични послания, отбелязват информационните агенции.

По думите му, "обединени в един отбор, един народ, едно американско семейство", гражданите на САЩ трябва да градят сигурна, силна и горда Америка.

Той се обърна към представителите на Демократическата партия, като им предложи да сътрудничат за осъществяването на мащабната инфраструктурна програма, от която се нуждае американската икономика и която по думите му американският народ заслужава.

Никога не е имало по-добър момент, за да изживеем американската мечта, увери Тръмп в словото си, което беше прекъсвано десетки пъти от аплодисменти.

Като постижения на своята политика той посочи мащабната данъчна реформа и икономическия растеж.

"Можете да постигнете всичко, което искате, ако вярвате и работите за това", каза още американският президент.

Той направи препратки към значението на флага и химна, отправяйки послания към патриотизма на американците.

От речта на Тръмп стана ясно, че затворът в базата в Гуантанамо няма да бъде закрит. Той е разпоредил на министъра на отбраната Джеймс Матис да преразгледа политиката по отношение на затворите и този в Гуантанамо да остане действащ.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини