Нинова отказва да подкрепя стабилността Борисов-Доган

Бойко Борисов е помолил Ахмед Доган за помощ и я получи, но вот на недоверие ще има. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод коментара на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, че ако вотът на недоверие към кабинета "Борисов 3" мине, няма да има партия от опозицията, която да поеме политическата отговорност за управлението на страната.

"От обръщението на г-н Доган си правим три извода. Борисов се притесни от напрежението в страната, вот на недоверие за корупция и разнобоя с патриотите и помоли г-н Доган за помощ. И я получи. Доган подкрепя Борисов. За почетния председател на ДПС патриотите в управлението са грешка. Разбирайте в подтекст: махни ги и ние ще те подкрепим. Тоест, няма нужда от нови избори, има нужда от смяна в правителството на едните с другите", коментира категорично Нинова.

"Всички да пазим стабилността. Но коя стабилност?" Според лидера на БСП в страната стабилно се закриват болници и стабилно се вдигат цените на водата и тока. По думите на Нинова България стабилно е първенец по корупция и първенец по бедност в Европа. Нинова добави и че у нас стабилно една прослойка става все по-богата, а народът все по-беден, стабилно расте броят на неграмотните деца и стабилно българите изчезват като народ. "Стабилно всеки месец има протести срещу това правителство", смята тя.

"Благодаря, ние не сме съгласни", отсече Нинова и добави, че БСП иска промяна на този модел на управление, а не просто смяна на патриотите с ДПС в правителството.

В този контекст лидерът на червените заяви, че вот на недоверие ще има - Конгресът на БСП го е решил, а парламентарната група на партията ще го внесе.

"Не сме в предишната ситуация с 38 депутати, която налагаше да търсим гласове от ДПС. Сега сме осемдесет и продължаваме напред", подчерта Нинова. 

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган заяви, че ако вотът на недоверие към правителството мине, няма да има партия от опозицията, която да поеме политическата отговорност за управлението на страната.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов потвърди думите на Доган, но категорично отрече между ГЕРБ и ДПС да е имало някаква уговорка или разговори. 

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов също сподели, че подкрепя думите на Доган, че сегашното управление няма алтернатива.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ко
    КОКО
    6 -4
    16:21, 22 дек 2017
    Браво корни,направо ги закова.народа е със теб.обичаме те и чакаме справедливост.
    • Ко
      КОЙ
      3 -1
      18:44, 22 дек 2017
      И Корни е на хранилка при КОЙ.
  • 2
    Ми
    Мина
    0 0
    15:30, 23 дек 2017
    Луд умора няма , само се поти. Та и Нинова - спре ли за минутка да съчинява кой какво е искал да каже или какво си е мислел , ще и се наложи на нея да дава обяснения за сумалък неща.Затова го играе " на всяко гърне мерудия", но докога ще и стигне солука, не зная.
Последни новини