Борисов иска 25% изборна бариера

Аз предлагам изборната бариера да стане 25 процента, заяви на шега столичният кмет Бойко Борисов от ефира на бТВ. Той каза това по повод промените в изборното законодателство, които коментира с думите: "Чух, че Станишев иска да направи 8-процентова бариера на изборите. Целта е да не се допусне наскоро сформираната дясна коалиция. Тогава аз предлагам изборната бариера да стане 25-процента".

По думите на Борисов да се променят правилата за провеждане на избори един или два месеца преди вота е нахално. Борисов концентрира тазсутрешната си телевизионна изява върху поведението на управляващите.

Той коментира вчерашния подарък от Сергей Станишев за лидера на ДПС Ахмед Доган - микроскоп, с думите: "Станишев подари микроскоп на Доган, за да може да видят и малкото, което са направили по време на мандата си. Те ни вкараха в такава схема, че за всичко, което стане през септември, да обвинят новото правителство".

Борисов изтъкна, че след дебата между двамата миналата седмица, сега Станишев трябва да отиде на дебат с лидера на "Ред, законност и справедливост"/РЗС/ Яне Янев и на ДСБ Иван Костов.

На въпрос дали ще има широка дясна коалиция след парламентарните избори, неформалният лидер на ГЕРБ заяви: "Когато имаме резултати, тогава ще говорим за това". Борисов отхвърли възможността скандалът с експерта на ГЕРБ Тошко Тодоров и неговата работа за ДАНС да е било просто удар под кръста за ГЕРБ. Борисов, обаче, призна, че се познава със семейството на отвлечения бизнесмен Киро Киров. "Най-вероятно става въпрос за отвличане. Живеем във време когато 10 000 полицаи си хвърлят пагоните. Това е златното време да се извършват отвличания".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини