Приложниците на Нели Арнаудова с шест Коледни награди

    Шест награди носят в Хасково възпитаниците на Нели Арнаудова от Школата по етнография към Младежкия център от Националния конкурс „От Коледа до Васильовден“. През 2017 година надпреварата продължава, която е 18-та поред, продължава традицията да стимулира младите хора да изучават и съхраняват българските народни традиции-обичаите и богатото наследство на народното приложно изкуство.

    Хасковска е наградата в раздел „Слово - автентични разкази за живи и днес народни обичаи от Коледа до Васильовден, предания, легенди“. Първото място в своята възрастова група зае Ивана Христозова Иванова, която е от 11 клас на ФСГ „Атанас Буров“. Тя е отличена за изследователската си работа за традициите в с. Сусам.

    Берна Тефик Халил зае трето място в раздел „Керамика“. Ученичката от 10 клас от ПМГ „Академик Боян Петканчин“ става носител на национална годишна стипендия за изявени деца.

    Трето място завоюваха още две приложнички от хасковската школа-деветокласничката Благовеста Петрова от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и Десислава Димитрова от 8 клас от ФСГ „Атанас Буров“ в раздел „Апотропейни предмети”, подраздел „Кукли“.

    На 12-класника Стефан Евтимов от Математическата гимназия е присъдена поощрителна награда в раздел „Литературно творчество“ за стихотворението му „Другата Коледа“. 

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини