Компаниите ще продължават да наемат хора и в началото на 2018 г. Преглед на печата

24 часа

Скъпа синя зона и евтин транспорт в София за чист въздух

Двойно поскъпване на таксата за паркиране в центъра, по-евтин билет за градския транспорт, безплатни буферни паркинги и ограничение на движението на автомобили при прогноза за опасно мръсен въздух в София. Това са част от мерките, които Столичната община ще въведе, за да се бори със замърсяването.

Труд

Властта пак клекна пред зелените рекетьори

МОСВ изтегли точката за промяна на концесията на ски зона "Банско". Текстът ще се гледа заедно с частичното изменение на действащия план за управление на НП "Пирин".

Стандарт

Дилъри на лекарства в афера за милиони

Само едно нещо пази от жестоките болки от артрита Митева, която е секретар на местното читалище в южното българско селце Сладун, край Свиленград, и то е седмичната й инжекция от имунопотискащия медикамент РоАктемра. Без него, тя е в агония. "Болката те разкъсва отвътре", казва 44-годишната Митева. "Понякога просто ти се иска да разкъсаш кожата си".

Сега

Прокуратурата издирва престъпленията на престъпната група с лекарствата

Износът на лекарства не е престъпление, но седем души са обвиняеми като членове на организирана престъпна група, която се е занимавала с това. Измамите с дефицитни лекарства, които, вместо да отидат при пациентите, се продават скъпо в чужбина, няма как да се вършат без участие на лекари, аптекари и фактори в здравната каса, но няма нито един такъв обвиняем.

Дума

БСП излиза на протест срещу поскъпването на водата

Протест срещу планираното увеличение на водата организира този петък БСП. Корнелия Нинова прикани всички, несъгласни с ценовия скок, да се съберат на 15 декември от 10,30 ч. пред сградата на КЕВР в София. Лидерът на БСП уточни, че това е поредният скок на цената, той обаче не е аргументиран, не е правено и обществено обсъждане. По думите й драстичният ценови ръст не отговаря на увеличението на доходите на хората и защитава интереса на монополистите.

Капитал дейли

Manpower: Компаниите ще продължават да наемат хора и в началото на 2018 г.

Българските работодатели са оптимисти за началото на следващата година и планират да наемат нови служители през първото тримесечие на 2018 г., показват резултатите от изследване на заетостта на компанията за човешки ресурси "Менпауър България". Това означава, че положителният тренд на икономическо оживление и спад в безработицата ще продължи стабилния си ход.

В изследвания период планове за увеличаване на персонала се отчитат във всички индустриални сектори и региони, обхванати от проучването. Най-много наети се очаква да има в строителния сектор, както и в производството и търговията на едро и дребно.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Като изявени професионалисти по-често ще се вслушват в мнението ви, което ви задължава да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Партньорските начинания ще имат успех, ако с поведението си на коректни, честни и добри хора създадете около себе си градивна атмосфера и насърчите творческата мисъл у всеки един от тях.
10 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Напрегнати сте и рискувате да разберат погрешно думите ви, и това да стане причина за обтягане на отношения. За предпочитане е да избягвате големите компании, където едва ли ще се чувствате добре. Намерете начин да си починете сред спокойствие и уединение. Разговор с ваш близък ще ви бъде от полза.
10 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
10 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вашата упоритост ще ви изведе до високи хоризонти. Ще имате повече от очакваните финансови постъпления. Вълнения от философски, духовен и религиозен характер ще преобладават в мислите ви. Постепенно постигате хармонията, към която винаги сте се стремили. Отношенията с любимия човек се развиват в желаната от вас насока.
10 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Повод за размисъл ще ви създадат развитията около вас и ще търсите решение на въпросите, които ви безпокоят. Не се тревожете, ще имате сили, с които ще преодолеете временните си затруднения. Най-важното е, че ще продължите уверено напред, другото са подробности. Здравето няма да ви притеснява.
10 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорното ви отношение към работата ще бъде провокирано и днес. Няма да ви остане много лично време, предвид неотложните задачи, които ще се появят пред вас. Независимо от всичко трябва да си починете. Новите задачи през идващата седмица ще изискват от вас повече съсредоточеност.
10 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Уморени от грижите, ще предпочетете по-приятни занимания днес. Почивка в компанията на хората, които обичате ще се отрази добре на мисленето, здравето и духа ви. Това е вашия начин да релаксирате, което ще ви приведе в подходяща форма, за да се справите по-лесно с отговорностите през идващите дни.
10 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Едва ли някой е в състояние да предположи вашата следваща стъпка, но вие със сигурност можете да познаете чуждите. Това ще се окаже голямото ви предимство и днес, когато от заплетена ситуация вие ще излезете с най-добри позиции. В личен план обаче е възможно да претърпите разочарование, което не е по ваша вина. Скоро ще намерите изход.
10 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви може да бъде и по-добър, ако не се вживявате чак толкова от битовите неуредици. Може да наблегнете на дребните подробности в делови план, за да избегнете конфликтни ситуации. Погрижете се за здравето си, имате нужда от повече почивка и положително настроение. Прекарайте деня у дома.
10 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се посветят на семейството и дома. Ще предприемете промени по интериора, надявайки се с тях да промените и в някаква степен живота си. Професионалните задачи също ще присъстват в програмата ви, перспективите са добри и ще се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, ще се прояви, бъдете активни.
10 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не допускайте с емоционалните си реакции да нараните някого. Понякога те излизат от границите на контрол и това ви обрича на изолация. Помислете за подходящи занимания, носещи ви успокоение и романтично настроение. Потърсете компанията на приятели.
10 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общувайте с хора, които вече са минали по вашия път. Това ще ви спести време и ще съберете повече мъдрост. Разочарованието ви от определено събитие ще отстъпи място на приятна изненада. Чистите ви намерения ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете. Нова любов.
10 апр 2020
Последни новини