Родопски легенди, пътеки и чешити по еТВ

Три нови документални поредици стартират по еТВ. Те ще ни отведат на невероятни български места, ще ни срещнат с емблематични хора там и с отколешни легенди, предавани от уста на уста от векове. Всеки понеделник - нова история, разказана от водещите, а стартът е на 18 декември 2017 г. с "Неопитомените Родопи"

Документалната поредица „Неопитомените Родопи“ с автор Анелия Веселинова отвежда там, където легендите са още живи. Родопите помнят старовремски истории, понякога древни и зловещи. С помощта на мащабни възстановки оживяват истории за любов, съкровища и поколения пазени тайни. Актьорите, които участват във възстановките са хора от самите населени места, в които са правени снимките.  Включват се културни, образователнии институции, местни сдружения и организации. Всеки трети понеделник от месеца ще можем да се потопим в поредната колоритна възстановка на някое от преданията и легендите, скътани нейде в планината. Поредицата ще повдигне завесата на тайни, предавани от уста на уста от векове. „Прокълнатото съкровище“, „Изворите на Арда“ и „Дяволския мост“ са само част от филмовите приключения в новата поредица. „Неопитомените Родопи“ среща и с историци и етнографи, които имат професионален поглед към тези родопски истории.

Месечното предаване „Пътувай с нас“ представя  по-малко познати туристически маршрути за любителите на пътешествията из уникалните Родопи. Авторът Величка Петкова отвежда до недокоснати кътчета и изминава с екипа различни по трудност туристически маршрути в популярни и не толкова дестинаци. Предаването е за приключения и екстремни преживявания. В поредицата „Пътувай с нас“ зрителите ще могат да се насладят на природата на Родопите и да планират маршрутите, през които биха искали самите те да преминат. Филмовите пътувания ще ви покажат точно откъде трябва да минете, какво да търсите и да очаквате по пътя. Първото пътуване на екипа е на коне към Изворите на Арда.

От мерак“ среща с известни и не дотам музиканти, актьори, майстори, самодейци, а героите са пъстри. Творци и интелектуалци или корави мъже, овчари и планинари, които си вадят хляба в планината, те са чешити, таланти, уникати с особени дарби и характери. Преадането е колоритно запознанство с любими образи, зевзеци и други невероятни личности – всеки със своите различни странности, умения и способности. Свързва ги общото качество – родопчани с големи сърца, способни да разсмиват и разплакват, всеки със своето „изкуство“.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
21.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
21.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
21.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
21.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
21.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
21.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
21.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
21.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
21.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
21.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
21.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
21.09.2019
Последни новини