Обстановката в областите, засегнати от обилни валежи, се нормализира

Обстановката в областите, засегнати от валежите се нормализира, информира ГДПБЗН към 8 часа. В Кюстендил обстановката на територията областта е нормализирана, продължава обявеното частично бедствено положение за община Кюстендил. Нивото на р. Бистрица се понижава. Няма застрашени и бедстващи хора. В Перник е нормализирана е обстановката на територията областта. Няма застрашени и бедстващи хора. 

Обстановката на територията на столицата е нормализирана. Няма застрашени хора. Наблюдават всички критични точки на речни участъци и общински язовири след обилните валежи. В момента състоянието навсякъде е нормално, имало е през нощта 13 сигнала за паднали дървета, които са обработени. Няма бедстващи или откъснати райони. В Мало Бучино в момента няма наводнени къщи. 

В Смолян обстановката на територията на областта е нормализирана. Продължават обявеното бедствено положение на територията на цялата община Смолян и частично бедствено положение за община Девин. Водните количества в язовирите, микроязовирите и хвостохранилищата са в норми. Водите в речните корита са повишени, но няма преливане на водоеми. Няма застрашени и бедстващи хора.

"Нивото на реките в цялата област спаднаха. Нямаме бедстващи жители. Очакваме днес да се отвори пътят за Мугла, тъй като там имаше голямо срутище. Днес ще бъде събран отново щаба, за да бъдат взети допълнителни мерки. Очаквам днес да бъде отменено бедственото положение в Девин", коментира пред Нова ТВ зам.-областният управител на Смолян Владимир Гърбелов.

"Нямаме бедстващи хора. Сигнали през нощта за произшествия нямаме. Вчера отводнявахме кметството на село Ардино и няколко къщи. Наложи се отводняване и в Златоград. Наводненията са в резултат на подпочвени води", обясни комисар Симеон Цървуланов, началник на Пожарната в Смолян.

В Монтана няма застрашени и бедстващи хора на територията на областта, обстановката е нормализирана. Валежите са спрели, създадена организация за ежечасно наблюдение на критичните участъци на реки и язовири. В Кърджали обстановката на територията на областта е нормализирана. Създадена организация за ежечасно наблюдение на критичните участъци на реки и язовири.

"Най-много валя в Южните Родопи. 295 л/кв. м. дъжд се е изсипал общо за три дни. Станция Кирково е измерила най-голямо количество валеж. В началото валежите бяха по-обилни в Западна България, като постепенно се преместиха към източната част на страната - към Сливен, Елена, Велико Търново", коментира пред Нова ТВ синоптикът от БАН Анастасия Кирилова.

По думите ѝ засега я рано да се прогнозира дали над страната ни ще премине още един мощен циклон като "Филип". "Снежна покривка няма да се образува. Дори за кратко да се образува такава, тя бързо ще се стопи, защото температурите са над нула градуса", обясни Кирилова.

Източник: novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще вложите повече старание в работата си, взаимоотношенията ще ви подтикнат към размисъл и за други предстоящи събития. Здравословни неразположения и хронични страдания са измежду препятствията пред вас днес, но ще имате сили да ги преодолеете. Финансови сделки и удовлетворяващи ви споразумения.
17 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Професионални срещи или други делови начинания ще заемат голяма част от времето ви днес. С участието си в съвместен проект с колеги ще дадете простор на творческата си мисъл и активни действия. Други ще се включат в подготовка на мероприятие от обществен характер.
17 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Чудесно е, че сте ентусиазирани, но не действайте импулсивно, особено когато става дума за средства. Очакваните парични приходи няма да закъснеят и тревогите ви са неоснователни. Добра идея е да заделяте малко за непредвидени случаи. Въпреки, че съдбата е благосклонна към вас и няма да ви липсват в очертаващите се месеци.
17 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Активността ви днес ще се прояви в различни изяви. Служебни ангажименти, в къщи, сред партньори или на път, ще се справите с всичко, което стои пред вас, като цел, намирайки оригиналните решения за изпълнение на задачите си. Семейството ще ви подкрепи и заедно ще се вълнувате от успехите си.
17 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще вземете решения, които ще се окажат важни за бъдещите ви действия. Развитията са на етап, който ще продължи, в зависимост от това, на кое ще дадете предпочитание. Като разумни хора, преди да пристъпите към конкретни действия, ще си дадете сметка за плюсовете и минусите, за да избегнете загубите.
17 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В никакъв случай не се поддавайте на провокации днес, не позволявайте чужди недобри намерения да ви отклонят от поетата посока. Отнасяте се към близките си с разбиране и готовност да им помогнете, ако имат нужда, и те ви отвръщат със същото.
17 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
С повече ще се зарадвате, ако намерите най-прекия път към сърцето на човек, който не ви е безразличен. Може да бъде и колега. Работете в екип и дайте воля на желанието си всички да бъдат добре. Важно е, защото ще повишите тонуса и ще подобрите атмосферата, като я направите ведра и градивна.
17 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вашата роля днес се състои в това да създавате баланс там, където е необходимо. Независимо дали става дума за емоции или професионални стремежи, вие сте тези които са в състояние да неутрализират излишните енергии. Възможно е вечерта да сте твърде уморени за забавления, затова прекарайте времето си сред спокойна обстановка далеч от шумни места.
17 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес не действайте прибързано, особено ако се касае за делови решения. Наложителни са промени в плановете ви, тъй като се нагърбвате с изпълнението на прекалено много неща. Не се колебайте да посветите вечерта си на приятни занимания, които ще ви отморят. Роднините ще се отзоват на вашите нужди и с готовност ще ви подкрепят.
17 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заложете на индивидуалните начинания днес и можете да разчитате на впечатляващи успехи. Работата в екип не би ви спорила и би ограничила сериозно възможността ви за бързи и находчиви действия. Нервите ви ще бъдат подложени на изпитание от ваш близък и като че ли най-доброто решение е да не взимате присърце проблемите му и да го оставите сам да поеме отговорност.
17 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес попадате на възможност, която наистина не е за изпускане. Опитвате се да привлечете някого на своя страна, но това няма да се окаже нужно – той сам ще ви потърси съвсем скоро. Близък приятел ще има нужда от съвета ви относно нещо, което ви е добре познато. Опитайте се да му бъдете максимално полезни. Подобрявате отношенията си с любимия човек.
17 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Забелязвате много неща, които сте пренебрегвали до този момент. Постарайте се да се споразумеете с човек от обкръжението си за нещо, което касае и двама ви. Ще успеете само, ако подходите търпеливо и имате достатъчно желание за компромис. Бъдете внимателни с интимния си партньор. Директността ви може да го нарани.
17 фев 2020
Последни новини