Вече е възможен директен абонамент за HBO GO

Въпросът "Мога ли да се абонирам само за HBO GO" днес най-накрая получи своя отговор, близо четири години след като стрийминг платформата стана достъпна и на българския пазар. От 29 ноември онлайн услугата на HBO - HBO GO, дава възможност за абонамент от крайни клиенти на няколко пазара - в България, Словения, Хърватияа, Сърбия, Черна гора, Македония и Босна и Херцеговина. Така не е нужен абонамент за кабелни услуги, за да се получи достъп до платформата.

Едномесечният абонамент за HBO GO е на стойност 9.90 лв. За сравнение - таксата в Румъния е 4.99 евро, в Унгария, Чехия и Словакия 6.99 евро, а в САЩ е 15 долара на месец. Месечната такса за един от преките конкуренти на HBO GO - Netflix, e от 8 до 14 евро на месец.

Новият модел на предлагане чрез плащане на месечна такса само за HBO GO стартира на 13 ноември в Унгария, Румъния, Чехия и Словакия, в които услугата е достъпна освен през оператор вече и за крайни клиенти. На американския пазар това е така от 2015 г.

Освен крайната цена на абонамента все пак за потребителите е важно и богатството на пакета с филми и сериали. HBO GO има видеосъдържание от оригинални сериали, игрални и документални филми. Наред със заглавия, продуцирани от "HBO Европа", зрителите могат да открият много блокбъстъри, класически филми. Обновена е и секцията с детски филми. Всички те са преведени на български, което засега се приема по-добре от потребителите. Повечето от заглавията в пакета на Netflix неотдавна също получиха превод на български, но явно е извършен с Google Translate и много абонати вече обявиха недоволството си.

Филмите и сериалите в HBO GO могат да се гледат на компютър, смартфон, таблет, Samsung Smart TV и през Chromecast, а вече и на Apple TV и Playstation 3 и 4. Всеки абонат на услугата може да добави до пет устройства към акаунта си с възможност за едновременно гледане на две устройства. Потребителите могат да се регистрират директно на www.hbogo.bg и да ползват съдържанието безплатно 1 месец.

Абонирането става чрез кредитна или дебитна картa при онлайн регистрацията. Това позволява на потребителя да има пълен контрол върху абонамента си и сам да решава кога да го прекрати.

Регионалният мениджър за България на HBO Димитър Нойков обясни, че онлайн стрийминг услугата към момента е била налична само като част от пакетите за интернет и телевизия на кабелните и телекомуникационни оператори и като част от тези пакети се радва на голям интерес във всички страни, в които присъства. "Дългосрочна цел на компанията е да направим още по-лесен достъпът на любителите на качествени сериали и филми до премиум съдържанието на HBO", допълни Нойков.

Източник: capital

Коментари в сайта

Последни новини