Ало-измамниците вече се представят за Бойко Борисов и Сотир Цацаров

В най-новите сценарии за ало-измами вече се използват имената на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Сотир Цацаров. Това заяви пред Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, съобщи news.bg.

Според Арнаудова измамниците се представят за премиера или главния прокурор, обяснявайки, че те лично ръководят полицейска операция. 
Арнаудова предупреди хората да не вярват на телефонни обаждания, според които Борисов и Цацаров лично ръководят полицейска акция за разкриване на измамници. По думите ѝ това е най-новата схема за измама.

Говорителят на главния прокурор призна и че тя лично е ставала два пъти обект на схема на телефонни измамници. 

Измамниците опитали да прекарат Арнаудова преди около година. И двата пъти ало-измамниците се обаждали в прокуратурата - веднъж на мобилен и веднъж на стационарен телефон. Арнаудова обясни и че не се е хванала на измамните схеми.

По думите ѝ първият път ало-измамниците се представили за племенницата на говорителя на главния прокурор. "Когато ми се обадиха, ми казаха: "Лельо, ти ли си?" И аз отвърнах: "Да, аз съм", обясни Арнаудова. После "племенницата" на Арнаудова обяснила, че е претърпяла пътнотранспортно произшествие. Тогава Арнаудова се усетила, че става въпрос за измама, защото племенницата ѝ била ученичка. "Опитах се да играя играта, за да помогна в полицейското разследване, но те се усетиха, че аз не поддавам и прекратиха комуникацията", допълни говорителят на Сотир Цацаров.

Вторият път, когато схемаджиите се опитали да преметнат Арнаудва било по схемата "помощ на близък, на който му предстои операция". Измамниците обяснили на Арнаудова, че нейн близък е в болница и му предстои операция, за която трябва тя да предостави съответната сума. Говорителят на главната прокуратура не се хванала и този път. Тя отново се опитала да съдейства за установяването на измамниците, но телефонното обаждане не можело да се проследи, което попречило на разследването.

Стана ясно още, че по официални данни от началото на настоящата 2017 година ало-измамниците са задигнали около 5 млн. лв. На телефон 112 официални са подадени 11 000 сигнала за измама. Регистрираните в полицията случаи на такава измама са 645, а разкритите случаи - 89.

Припомняме, МВР организира серия от срещи между разследващи полицаи и граждани в София. Срещите целят възрастните хора да се запознаят по-обстойно с схемите за ало-измами. На първата такава среща, която се проведе в Четвърто районно управление в София, стана ясно, че по данни на МВР през настоящата година телефонните измамници са задигнали около 1 млн. лв.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ле
    Леон Даниел
    1 0
    21:29, 6 ное 2017
    Щом тия тарикати почнаха да се бъзикат с Бойко говори за това че държавата не е никаква държава че МВР изобщо не може да се справи с тях и трето че те нямат страх и от правосъдието Но това е демокрацията ---битият бит е ---- еее н Бог да е на помощ на старците с КЕСИИТЕ с пари Ще попитам - ЗАЩО ПРИ СОЦА НЯМАШЕ АЛО ИЗМАМНИЦИ---------- Защото БОЙКО и ЦЕЦО още бяха ПИОНЕРЧЕТА
Последни новини