Лунна диета – март 2009

Пролетта чука на вратата ни и това по-често ни подсеща да се погледнем в огледалото, да извадим по-тънките дрешки от гардероба и да си купим по някоя нова рокля.

Наред с това, обаче, пролетта ни прави и по-критични към собствената фигура. Някои от нас през зимата са трупнали 2-3 килца отгоре и сега е проблем да се вкараме в пролетните си дрешки. Какво е решението – най-лесното разбира се е Лунната диета. Само 4 разтоварващи дни през месеца – 24ч. само на вода, чайчета и натурални сокове, както следва:

Първа четвърт – 04.03.2009 г. – 09:46 ч.
Пълнолуние – 11.03.2009 г. – 04:38 ч.
Последна четвърт – 18.03.2009 г. – 19:48 ч.
Новолуние – 26.03. 2009 г. – 18.07 ч.

Ако забелязвате лунните фази тактично прескачат всички важни почивни дни в месеца. Както вече всички знаем, от 1 до 3 март – 3 дни празнуваме – баба Марта, Сирни заговезни, именни дни на Марта и Мартин, Мартина, Националният празник 3 март – с една дума по български – три дни ядем, пием и се веселим и респективно на четвъртия сме на диета. Или иначе казано, според лунния календар 4-ти си го заплюваме като разтоварващ ден.

Това не ни дава право да преяждаме през останалите дни, но все пак празници са, може да си позволим някоя вкусотия.
Следващата лунна фаза пак умело прескача осми март и разтоварващият ден е чак на 11 март. А на осми март няма как – все ще хапнем по нещо с любимия или пък колкото и да не го уважаваме този празник ще изядем по една торта с приятелки. Да не говорим, че осми март се пада в неделя, което значи, че сме ПОЧИВКА – време да си сготвим нещо вкусно и да се отпуснем.

И май това са празниците през март!

За истински нахъсаните да свалят няколко килограма в повече, през март ще напомня, че от 2-ри март пък започват Великденските пости и ако ги спазваме това допълнително ще изчисти организма и регулира теглото ни в очакване на топлото време.

Весели празници и безаварийно отслабване!


Източник: az-jenata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини