Ердоган покани Борисов на световен петролен конгрес

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в 22-ия Световен петролен конгрес в Истанбул на 10 юли, съобщи правителствената пресслужба. Уточнява се, че поканата за участие във форума дошла от турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

На конгреса, който тази година е под мотото "Мостове към нашето енергийно бъдеще" ще присъстват над 5000 делегати от цял свят. По време на конгреса ще се обхванат всички аспекти на индустрията, включително нейното социално, икономическо и екологично въздействие, се казва в съобщението.

Световният петролен конгрес се организира от Световния петролен съвет, който е неправителствена организация към ООН. Тя цели да насърчава устойчивото използване и управление на световните петролни ресурси в полза на всички. Cъздaдeн пpeз 1933 г. в Лoндoн и в него члeнyвaт 61 дъpжaви, ĸoитo пpeдcтaвлявaт нaд 95% oт ocнoвнитe дoбивни и пoтpeбявaщи cypoв нeфт и пpиpoдeн гaз дъpжaви в cвeтa.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Су
    Судоплатов
    5 -2
    15:29, 9 юли 2017
    Ами Бойката не се е СВЪРТЯЛ в България от ШМИТКАНЕ напред назад и ние искаме тоя човек да оправяДЪРЖАВАТА Но толкова му са възможностите Той си въобразява че работата на премиера е ---Да посреща и изпраща гости Да ходи по чужбината и да хока от време на време някой министър или политик Напълно НЕКОМПЕТЕНТЕН човек но си въобразява че е спасител на държавата и че тя е ТЯСНА за неговите ВЪЗМОЖНОСТИ
Последни новини