Борисов: Предпазното съоръжение по границата работи

ДАНС работи и Държавната финансова инспекция работи. Колкото по-малко я наричат ограда, а предпазно съоръжение, толкова си спестяваме гневът на много хора
Така министър-председателят Бойко Борисов коментира информацията на БСП за това, че камерите на съоръжението не работят, че оградата е едноредова и е лесна за преминаване от мигрантите.

"Ние се договорихме със съседите. Това е предпазно съоръжение, за да пазим заедно двете страни. Освен това, това съоръжение ще бъде в огромната си част непреодолимо, ефективно, когато свършат обществените поръчки и бъдат накичени с термокамери, видеонаблюдение и с новите автомобили", изтъкна Борисов.

Министър-председателят обясни, че то служи само, ако дойдат големи маси хора да подпрат от към Турция или Гърция и подпомага работата на граничарите, така че охраняват по-лесно.

"То не е защитна стена, не е конструирано като такова, а да подпомогне службите да го охраняват. Съоръжението работи, става добро, направихме много пътища там, ако някой е нарушил нещо, съответно двете агенции като си дадат докладите на прокурорите, те ще вземат и необходимите мерки", каза още той.

На въпрос за говоренето по темата от страна на опозицията, Борисов отсече: "Опозицията е за това, за да говори. Всяка партия сама да си определя поведението".

"Факт е, че за нашето съоръжение и във Франция, и в Германия, както и в ЕК знаят, че сме направили нещо стабилно, добро. Всички благодарят затова, че защитаваме добре границите. Това е важно", заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини