Путин: Никой не би преживял война между САЩ и Русия

Владимир Путин заяви, че в случай на въоръжен конфликт между САЩ и Русия никой не би оцелял. Мнението си руският президентът изрази в интервю с Оливър Стоун.
"В случай на "гореща" война дали САЩ ще доминират, попитал Оливър Стоун президента. Мисля, че никой не би оцелял - отговорил Путин, цитиран от РИА Новости.

Както пише  Variety.com в хода на подготовката на интервюто събеседниците са гледали филма на американския режисьор Стенли Кубрик Dr. Strangelove (Доктор Стрейнджлав) (1964)*, който разказва за хипотетичен "ядрен апокалипсис" в резултат на конфликт между СССР и САЩ, отбелязва руската агенция.

Путин също така заявил, че не губи надежда за промяна в руско-американските отношения.

Надежда винаги има, докато не ни понесат с краката напред (в оригинал - "Надежда всегда есть, пока нас не понесут в белых тапках на кладбище"), отговорил Путин на въпрос какво може, според него, да се очаква от победата на републиканеца Доналд Тръмп на изборите за президент на САЩ.

НАТО постоянно търси външен враг, за да оправдае съществуването си. Това руският президент също казва в интервюто с Оливър Стоун, предава и ТАСС.

Източен блок вече няма, няма го и Съветският съюз. Тогава защо НАТО още съществува? Впечатлението ми е, че НАТО са в постоянно търсене на врага или на някаква провокация, за да назоват противник, казал Путин.  

Документалният филма "Интервю с Путин" (The Putin Interviews) ще бъде показан между 12 и15 юни по кабелния канал Showtime (на компанията CBS).

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини