МОН предлага 185 училища да бъдат обявени за иновативни

185 училища ще бъдат определени от държавата със статут на “иновативни”. Това се разбира от предложение за Решение на Министерския съвет, внесено от образователния министър Красимир Вълчев.

Описаните иновативни процеси в училищните проекти за иновации ще бъдат с продължителност до 4 години и ще обхващат всички или част от участниците в образователния процес в училището, като за всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг, става ясно от мотивите към проекта за решение, предаде БГНЕС.

185-те иновативни училища ще работят за повишаване качеството на образованието в следните посоки: разработване и въвеждане на иновативни елементи по отношение на организацията и/или съдържанието на обучението – 46 училища; организиране по нов или усъвършенстван начин управлението, обучението и образователната среда – 51 училища; използване на нови методи на преподаване – 88 училища; разработване по нов начин учебно съдържание, учебни програми и учебни планове – 14 училища.

От списъка на училищата става ясно, че в тях са включени математически, езикови и професионални гимназии, както и основни училища, а така също и частни учебни заведения.

Източник: http://pik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини