Отговорите от днешната матура по предмет по избор

Пет писмени работи са анулирани на държавния зрелостен изпит по предмет по избор днес. Това е десет пъти по-малко от миналата година, когато бяха анулирани 51 изпитни работи.

Изпитите на двама зрелостници са били прекратени заради опити за преписване с класически "пищови", а на останалите - заради наличие на втори телефон. Два от опитите за преписване с втори телефон са в София - в ПГ по електроника "Джон Атанасов" и в Националната търговско-банкова гимназия. Третият случай е от ПГ по икономика и туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" в Петрич. Абитуриент, който полагал изпита си по биология в СУ "Христо Смирненски" в плевенското Койнаре пък опитал да смени плика с писмената си работа с друг ученик от същата зала.

Заявления за явяване на втората матура по предмет по избор подадоха 53 679 зрелостници. От тях бяха допуснати 44 305, а се явиха 42 184.

За поредна година най-масовият изпит беше по биология и здравно образование. В него участваха 12 548 души.

На второ място е изпитът по английски език. Положиха го 11 460 абитуриенти. В третия модул по английскимладежите можеха да избират между две теми за есе - "Това беше най-важният ден в моя живот" и "За какво е училището?".

Темата по история беше "Как хан Крум и хан Омуртаг постигат териториално разширяване и утвърждаване на българската държава в Югоизточна Европа?", а по география зрелостниците трябваше да покажат знанията си за "География на туризма в България".

Тестове и верни отговори от ДЗИ, майска сесия 2017 г., можете да видите ТУК.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини