Соларните керемиди на Tesla са в производство и са по-евтини от обикновените (видео)

Изображение 1 от 3

  Tesla пусна цялата информация за своите нови продукти - соларните покривни керемиди. Доставките ще започнат с гладките черни стъклени плочки и текстурираните стъклени плочки.

  Най-важната информация, която хората чакаха, е цената. Главният изпълнителен директор Илон Мъск първо загатна, че ще бъде по-евтино от обикновения покрив след отчитане на икономиите на енергия, а по-късно каза, че слънчевият покрив на Тесла може да струва по-малко от обикновен покрив - дори преди да започне да генерира приход от производството на енергия.

  Компанията казва, че "типичният собственик на жилище може да очаква да плати 21,85 долара на квадратен фут за соларен покрив".

  Важно е да се разбере, че не всички плочки на покрива ще бъдат соларни, защото това зависи от енергийните нужди на домакинството, слънчевото греене и от конструктивното засенчване от други елементи на покрива. Цената от 21,85 долара за квадратен фут е изчислена за покрив, където 35% от плочките са ссоларни. По време на конферентен разговор с журналисти Мъск каза, че в някои случаи, в зависимост от покривите, клиентите ще могат да имат до 70% слънчеви плочки, но в повечето случаи ще бъдат около 40%.

  Tesla пуснаха калкулатор директно на уебсайта си, който всеки собственик на жилище в САЩ може да използва, за да получи ориентация за цената въз основа на данните от проекта Sunroof на Google. В поръчката влиза инсталирането на 14kWh Powerwall 2. Тя може да бъде премахната, но Tesla вярва, че повечето хора ще искат да имат пакет батерии за дома за резервна енергия в случай на прекъсване.

  Компанията изчислява, че нейните несоларни плочки са по-евтини от обикновените, а соларните плочки са по-евтини от всичко друго, но само след като се отчете произведената от тях енергия (реалната цена на соларните плочки е $ 42 / sq ft).

  Стойността на слънчевия покрив на Tesla е тясно свързана с неговата устойчивост и способността му да генерира електричество в продължение на десетилетия.

  "Изработени от закалено стъкло, плочките Solar Roof са повече от три пъти по-здрави от стандартните покривни плочки. Ето защо ние предлагаме най-добрата гаранция в индустрията - до живота на вашата къща или безкрайна, което от двете настъпи първо."

  Производството на соларна енергия е гарантирано за 30 години.

  По време на конферентен разговор с журналисти, Мъск и Питър Рейв отново потвърдиха издръжливостта на новия продукт. Те са го изпитали по всевъзможни начини, включително голяма градушка.

  Първите два модела плочки - гладки и текстурирани, ще бъдат пуснати в производство през това лято. За тях има най-голям брой заявки.

  При поръчка онлайн се изисква депозит от 1 000 долара. Собствениците на имоти извън САЩ също могат да поръчват, но не трябва да очакват инсталация до следващата година.

  Tesla казва, че ще управлява целия живот на соларните керемиди - от премахването на съществуващия ви покрив чрез проектирането, разрешаването, инсталирането, експлоатацията и поддръжката на новия слънчев покрив. Компанията смята, че инсталирането трябва да отнеме приблизително същото време като при обикновените покрития, което е 5-7 дни.

  Те наскоро актуализираха своето мобилно приложение, за да се подготвят за интегрирането на соларните продукти и Powerwall.

  Мъск завършва пресконференцията с думите: 

  "Когато мислим за устойчиво енергийно бъдеще, искаме покривите да бъдат красиви и да генерират енергия от слънцето. Тази енергия може да зарежда Powerwalls и електрически превозни средства. Това е бъдещето, което искаме. "

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 28.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
  28 фев 2020
  Последни новини