Соларните керемиди на Tesla са в производство и са по-евтини от обикновените (видео)

Изображение 1 от 3

  Tesla пусна цялата информация за своите нови продукти - соларните покривни керемиди. Доставките ще започнат с гладките черни стъклени плочки и текстурираните стъклени плочки.

  Най-важната информация, която хората чакаха, е цената. Главният изпълнителен директор Илон Мъск първо загатна, че ще бъде по-евтино от обикновения покрив след отчитане на икономиите на енергия, а по-късно каза, че слънчевият покрив на Тесла може да струва по-малко от обикновен покрив - дори преди да започне да генерира приход от производството на енергия.

  Компанията казва, че "типичният собственик на жилище може да очаква да плати 21,85 долара на квадратен фут за соларен покрив".

  Важно е да се разбере, че не всички плочки на покрива ще бъдат соларни, защото това зависи от енергийните нужди на домакинството, слънчевото греене и от конструктивното засенчване от други елементи на покрива. Цената от 21,85 долара за квадратен фут е изчислена за покрив, където 35% от плочките са ссоларни. По време на конферентен разговор с журналисти Мъск каза, че в някои случаи, в зависимост от покривите, клиентите ще могат да имат до 70% слънчеви плочки, но в повечето случаи ще бъдат около 40%.

  Tesla пуснаха калкулатор директно на уебсайта си, който всеки собственик на жилище в САЩ може да използва, за да получи ориентация за цената въз основа на данните от проекта Sunroof на Google. В поръчката влиза инсталирането на 14kWh Powerwall 2. Тя може да бъде премахната, но Tesla вярва, че повечето хора ще искат да имат пакет батерии за дома за резервна енергия в случай на прекъсване.

  Компанията изчислява, че нейните несоларни плочки са по-евтини от обикновените, а соларните плочки са по-евтини от всичко друго, но само след като се отчете произведената от тях енергия (реалната цена на соларните плочки е $ 42 / sq ft).

  Стойността на слънчевия покрив на Tesla е тясно свързана с неговата устойчивост и способността му да генерира електричество в продължение на десетилетия.

  "Изработени от закалено стъкло, плочките Solar Roof са повече от три пъти по-здрави от стандартните покривни плочки. Ето защо ние предлагаме най-добрата гаранция в индустрията - до живота на вашата къща или безкрайна, което от двете настъпи първо."

  Производството на соларна енергия е гарантирано за 30 години.

  По време на конферентен разговор с журналисти, Мъск и Питър Рейв отново потвърдиха издръжливостта на новия продукт. Те са го изпитали по всевъзможни начини, включително голяма градушка.

  Първите два модела плочки - гладки и текстурирани, ще бъдат пуснати в производство през това лято. За тях има най-голям брой заявки.

  При поръчка онлайн се изисква депозит от 1 000 долара. Собствениците на имоти извън САЩ също могат да поръчват, но не трябва да очакват инсталация до следващата година.

  Tesla казва, че ще управлява целия живот на соларните керемиди - от премахването на съществуващия ви покрив чрез проектирането, разрешаването, инсталирането, експлоатацията и поддръжката на новия слънчев покрив. Компанията смята, че инсталирането трябва да отнеме приблизително същото време като при обикновените покрития, което е 5-7 дни.

  Те наскоро актуализираха своето мобилно приложение, за да се подготвят за интегрирането на соларните продукти и Powerwall.

  Мъск завършва пресконференцията с думите: 

  "Когато мислим за устойчиво енергийно бъдеще, искаме покривите да бъдат красиви и да генерират енергия от слънцето. Тази енергия може да зарежда Powerwalls и електрически превозни средства. Това е бъдещето, което искаме. "

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 15.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
  15 юли 2020
  Последни новини