БАБХ проверява сигнал за козунаци с уран в Бургас. И?

Журналистът Петър Генчев разпространи във Фейсбук снимка на козунак, за който казва, че е намерен край контейнер за боклук в бургаски квартал. На опаковката ясно се вижда надпис, че сладкишът е хасковски, и написано на ръка: „Козунаците НЕ стават за ядене!!! Имат уран!!!“. 

Сигнал със съмнение за радиоактивно вещество в козунаци е подаден през почивните дни до Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас.

Гражданин е алармирал агенцията, че в магазинната мрежа в града се продават козунаци, произведени от хасковска фирма. Бургазлията е подал сигнал чрез страницата на институцията, очевидно притеснен от наличието на уран във водата в Хасково.

От бургаската структура на агенцията успокояват, че документите на фирмата – производител са изрядни. Ако е имало и най-малко съмнение за някакви отклонения от нормите, то още дирекцията в Хасково е щяла да предприеме мерки за изтегляне на партидите. Експертите напомнят, че технологията на приготвяне на козунаците изисква малки количества вода.

Към момента категорично не е установено наличие на уран не само във въпросните козунаци, но и в която и да е друга храна, пише offnews..

От години вкусните хасковски козунаци са предпочитани на великденската трапеза на много бургазлии.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини