Паисиевци с първо място на олимпиадта по география

Север - ориентиран компас в пространството и времето.

Юг - пътуване все повече и по-далеч.

Изток - всеки има своята граница.

Запад - мечтаеш, очакваш, цениш, без да бягаш на запад,

защото всичко родно е дар и е тук - при теб!

Не спираш да пътешестваш, научаваш и опознаваш. Върхове, ветрове, облаци, бури, релеф, детска радост от първия видян щъркел, пътуване с лодка, вечно стегната раница до входната врата, приключение… Като географ откриваш света в хиляди варианти и визии. Останалото е теория, разкриваща нашия човешки път към себепознание и познание.

Днес притежаваме многообразни възможности да научаваме и пътешестваме: филми, лични преживявания, виртуални реалности, приключения на хората, обиколили Земята по Екватора или по Полярната окръжност и много други, които ни помагат да разучаваме света по-добре. Пред очите ни се разкрива един глобален свят в цялото му географско многообразие.

Да можеш да познаваш факторите, които го формират, логиката, която движи процесите, да можеш да сравняваш и да илюстрираш и в природата, и в обществото, да обясняваш защо си избрал определено местоположение, да си начертаеш мечтано пътешествие и да определиш кога да тръгнеш, да избереш бъдещата си професия, съобразявайки избора си с глобалните икономически тенденции и конкретните условия за развитие на тази дейност в дадена страна… Това е география - мисли и движение във всички посоки.

Седмокласникът Борислав Енчев е победител в поредната избрана от него посока. Със своето първо място в Областния кръг на олимпиадата по география и икономика Борислав се класира за Национална олимпиада, която ще се проведе от 28.04 до 30.04.2017 г. в град Пловдив. Това е успех както за него, така и за преподавателя му - Тони Кънчев.

На езика на географията: всичко в живота е въпрос на мащаб - мащаб на идеите, на мислите, на мечтите.

Поздравяваме Борислав за постижението и пожелаваме на него и на всички паисиевци, мащаб на мислите, идеите, мечтите!

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини