Не е имало спасител при смъртоносното джакузи

Майката на 4-годишната Изабела, която в събота пострада тежко в джакузи в хотел "Адмирал" на Златни пясъци, каза, че не е имало спасител на мястото на инцидента

Момиченцето получи множество травми и разкъсвания на тънките черва, след като бе засмукано от помпа в джакузито. То претърпя две животоспасяващи операции във варненската МБАЛ "Света Анна", но състоянието му продължава да е много тежко и лекарите са го поставили в медикаментозна кома.

Майката на Изабела е англичанка, а баща й - българин. Детето е било в хотела с майка си и баба си, за да поплуват в басейна. Но решили първо да загреят в джакузито.

Тя седна на другия край, за да е „точно като мама”. Започна да пищи, аз се опитах да я издърпам, но не можех да я извадя. Майка ми извика за помощ и тогава изключиха вакуума. Нямаше решетка, капак, нищо. Просто дупка”, разказа майката на пострадалото момиченце пред bTV. 

По думите й в този момент при джакузито и басейна не е имало спасител, което е задължително по закон. 

Нямаше дори предупредителни надписи. Нищо! А аз бях там, всичко стана пред очите ми”, каза още майката. 

За липсата на решетка отговорност носи собственикът, уточниха от Държавната агенция по метрология. Оказва се, че никоя институция в държавата не контролира джакузитата. Правомощията на Държавната агенция по метрологията се простират само до търговската мрежа, а междуведомствените комисии към общините проверяват само басейните.

Хотел "Адмирал" е 5-звезден и е един от най-големите в Златни пясъци. Оттам отказват коментар, докато не приключи следствието. Джакузито е закупено през 2004 г. и с него не е имало проблеми до инцидента с детето. 

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство по случая за причинена телесна повреда поради незнание, немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини