17-годишен задържан за притежаване на дрога, поредната порция пияни шофьори застават пред Темида

17-годишен е задържан за притежаване на наркотични вещества, съобщават от Од на МВР в Перник. Момчето е проверено от криминалисти от Второ РУ на 10 февруари в близост до Кооперативния пазар в кв. "Изток". При направения личен обиск у него били открити и иззети 3 топчета с бяло прахообразно вещество. Полевият тест показал, че това е амфетамин. Младежът е бил задържано за 24 часа с полицейска мярка. Познат е на полицията с наркотични вещества. Започнато е бързо производство под наблюдението на Районната прокуратура.

Две бързи производства за шофиране след употреба на алкохол и наркотици са започнати през почивните дни. В Рударци бил проверен лек автомобил Опел Корса, шофиран от 57-годишния В.С. от Перник. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 57 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ, наложената му полицейска мярка е била задържане за 24 часа. Радомирски полицаи пък са задържали мъж, управляващ автомобила си под въздействието на дрога. На кръстовището на улиците "Черковна" и "Патриарх Евтимий" е проверен Нисан Патрол, шофиран от столичанина С.П. /22 г./. При изпробването му с техническо средство било установено, че е употребил марихуана и амфетамин. Младежът дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Трима застават пред Темида за шофиране на автомобили под въздействието на алкохол.
21-годишният С.Г. е привлечен като обвиняем за това, че на 4 февруари е карал лек автомобил Субару Легаци с 1,92 промила алкохол в кръвта, установено след химическа експертиза.

С 1,70 промила алкохол в кръвта е управлявал автомобила си радомирецът А.Е. /51 г./. Мъжът бил проверен на 5 февруари в града, управлявайки Фолксваген Транспортер. Взета му е мярка за неотклонение "подписка".

41-годишният перничанин А.С. е привлечен като обвиняем за това, че на 31 януари тази година е заловен да шофира автомобил марка Форд с концентрация на алкохол в кръвта си 2,12 промила. Количеството е установено с протокол от химическа експертиза на кръвната му проба. Тримата ги грози затвор от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини