Руски разузнавачи предавали секретна информация на ЦРУ

Руски разузнавачи, работили в сферата на киберсигурността, които бяха арестувани по обвинения в държавна измяна, са обвинени, че са предавали класифицирана информация на американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ), съобщава "Асошиейтед прес".

Сергей Михайлов и Дмитрий Докучаев, които са работили за киберотдела към руската тайна служба ФСБ до ареста си през декември, са обвинени в сътрудничество с ЦРУ, според неназовани източници, цитирани от руски медии.

Казусът не е бил коментиран от руски длъжностни лица, но руски медии с връзки в службите за сигурност съобщават в подробности за случая. Служител на фирмата за киберсигурност "Лаборатория Касперски" също е бил арестуван по свързани обвинения за държавна измяна.

Американските специални служби по-рано обявиха, че руският президент Владимир Путин е наредил да се предприемат действия за намеса в американските президентски избори в полза на Доналд Тръмп и че руски шпиони са хакнали компютърните системи на Демократическата партия на САЩ.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини