Чанове и звънци: Скандален ли е костюмът на родната Мис Вселена?

Двайсет и три годишната студентка по стоматология от Франция Ирис Митнаер спечели годишния конкурс за красота "Мис Вселена", организиран тази година във Филипините, съобщи Асошиейтед прес.

Междувременно у нас се разрази дискусия относно костюма, с който се появи нашата участничка Виолина Анчева. Десетки българи критикуваха визията на българката и го характеризираха като "костюм от сексшоп". Организаторката на конкурса у нас - Маги Вълчанова, обаче яростно защити представянето и дрехите на Виолина.

"Опитваме се да популяризираме българските празници, традиции по модерен начин. "Модните критици" във Фейсбук нека първо се информират как се представят другите участнички в конкурса "Мис Вселена" преди да хвърлят поредната доза злоба по всичко родно и българско. Нека и журналистите, поне тези които са професионалисти, проучат как техни колеги в чужбина популяризират националните си ценности. Нашите плют по всичко българско, а когато то има успех в чужбина се гордеят. С какво право питам аз? Вие имате ли някакъв принос? Примера с Григор Димитров е показателен. Хвърляха кал по него, а сега се чудят как да го "изчеткат" най-добре.. Разбира се след като стигна до полуфинал на Австралия Оупън. Посолството на Русия във Филипините изпраща всеки ден на Мис Русия цветя в хотела като жест на уважение. А какво получава нашата представителка Виолина Анчева? Злоба и букет от обиди.. И то само от българи. Пълен абсурд! То е ясно че отдавна се излагаме пред другите нации, но тая злоба край няма. Самоизяждаме се. Не се уважаваме ние като българи, а очакваме навън да ни уважават! Костюмът на Виолина е изготвен специално за нея от талантлив студент от Националната художествена академия и е вдъхновен от българския празник "Сирни Заговезни". Без да го разбират този празник филипинците харесаха различния костюм. И не само те. Всички костюми минават предварително през одобрение на организаторите. Ако беше толкова "като сутиен от сексшоп" нямаше да го допуснат за участие изобщо! Жалко за ограниченото мислене! Наистина жалко!

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини