„Ню Йорк таймс”: Сорос финансира Похода на жените във Вашингтон

Сикрет сървис, чиято основна задача е охраната на президента, съобщи, че ще започне разследване срещу Мадона, предаде в. „Дейли мейл”. Поводът за това е, че поп звездата заяви, че е обмисляла да взриви Белия дом

Милиардерът Джордж Сорос е финансирал или има тесни връзки с поне 56 „партньори” на проведения във Вашингтон Поход на жените, предаде в. „Ню Йорк таймс”, цитиран от „Телеграф”. Това е установила при свое разследване либералната феминистка Асра Номани.

Според нея има доста значима връзка между този поход, който се проведе ден след встъпването в длъжност на президента републиканец Доналд Тръмп, и Сорос, който е един от най-големите донори на изгубилата изборите кандидатка на Демократическата партия Хилари Клинтън.

Сред свързаните с милиардера „ключови партньори” на шествието са организацията „Планирано родителство”, която се противопоставя на политиката на Тръмп срещу абортите, и Националният съвет за защита на ресурсите, който е против екологичната политика на новия държавен глава.

Други свързани със Сорос организации включват MoveOn.org, която яростно подкрепя Клинтън, и Националната мрежа за действия, чийто бивш изпълнителен директор е съпредседател на похода.

Сред другите получатели на грантове от Сорос „Партньори” на мероприятието на Американският съюз за граждански свободи, Центърът за конституционни права, „Амнести интернешънъл” и „Хуман райтс уоч”. Въпреки това от фондация „Отворено общество” заявили, че не било вярно, че Сорос е финансирал протестите в САЩ.

Междувременно американската тайна служба Сикрет сървис, чиято основна задача е охраната на президента, съобщи, че ще започне разследване срещу певицата Мадона, предаде в. „Дейли мейл”. Поводът за това е, че поп звездата заяви по време на Похода на жените във Вашингтон, че е обмисляла да взриви Белия дом.

По време на изпъстрената си с псувни реч Мадона изрази недоволството си от изборните резултати. Тя допълни, че е мислила много за „взривяване на Белия дом”, но е знаела че това „няма да промени нищо”. Говорител на Сикрет сървис заявил пред сайта „Гейтуей пандит”, че са в течение на коментарите на Мадона и че ще започнат разследване по въпроса. Окончателното решение дали да ѝ бъде предявено обвинение, или не обаче трябвало да се вземе от прокуратурата.

От своя страна Мадона се оправда в Instagram, че  думите ѝ по време на протестния марш във Вашингтон, заради които върху нея се изсипа цунами от критики и възмущение, са били извадени от контекста, предават световните агенции.

"Искам да поясня, че не съм жесток човек и че не пропагандирам насилие... Аз говорих с метафори, за да споделя чувствата, които изпитвам. Първото е надежда, а второто гняв. Но с гняв нищо не може да се промени, а единственият начин да се върви към добро е любовта", обяснява се певицата. „

Източник: epicenter.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини