Напук на всички предупреждения - нова порция измамени по телефона в Перник

Въпреки многобройните призиви и предупреждения от страна на полицията, само през вчерашния ден са били измамени три перничанки и една радомирка, съобщиха от ОДП на МВР.
59-годишна перничанка е изгоряла със сумата от близо 6 000 лева. Приложена й е схемата за провеждаща се акция на полицията по залавянето на телефонни измамнци.  Лековерната жена изтеглила парите от банка в областния град и по заръка на мнимите полицейски служители ги оставила в кошче за боклук в центъра на града, като през цялото време била държана на мобилен телефон от престъпниците. Непрекъснато й давали указания, да не казва на никого, за да не провали операцията, дори и на банковите служители.

Две жителки на кв. "Изток" пък изхвърлили през терасите си пари, за да помогнат на мними полицаи, и те "провеждащи акции" в този момент. 87-годишна баба дала 1000 лева, а 79-годишна се простила с 1610 лева.

По същата схема в Радомир 81-годишна жена е предала 600 лева и златни накити. След като приключила разговора с несъществуващите полицаи й се обадили и започнали да я заплашват, искайки й пари. Така лековерната пенсионерка се изплашила и започнала да събира всичко в апартамента, а по-късно хвърлила през терасата парите и златните бижута.

Започнати са досъдебни производства и работата продължава.

От Областна дирекция на МВР – Перник за пореден път напомнят на гражданите, да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари. Преди да направят каквото и да било, да се обадят на свои близки, роднини или на тел. 112. Само чрез единния европейски номер за спешни повиквания може да се направи справка или да се подаде сигнал за извършено или извършващо се престъпление. Измамниците прилагат най-различни схеми, като общото е, че при всички се искат пари. Младите да говорят непрекъснато с възрастните и да уточнят начин на постоянна комуникация.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини