Майки и деца от Добрич даряват косите си за перуки на болни

Около 20 жени от Добрич даряват косите си, за да се помогне на нуждаещи се болни деца, съобщи Татяна Иванова, която е инициатор на благотворителната инициатива. Към нея вече са се присъединили и деца, които също се разделят с дългите си коси.

Татяна Иванова е майка на две малки деца. "Имах разкошна дълга коса до кръста, с която бях свързана и емоционално. Реших, че трябва да я даря и да направя добро", разказва тя. Така споделила идеята си в социалната мрежа. От началото на декември досега около 20 жени са се присъединили. Някои вече са се разделили с дългите си коси, за други това предстои.

Третокласничката Йоана Иванова също вече дари косите си. Дъщеря ми е на 9 години и е много горда с постъпката си, дори уговаря и други деца да се включат, сподели майката на момиченцето.

Вече са събрани коси, за да бъдат изработени поне две качествени перуки. Майките набират и средства, за да платят за това в перукерско ателие, обясни Татяна. Желанието им е да помогнат на дете с алопеция. Това е автоимунно заболяване, което може да доведе до загуба на коса.

"Има случаи на малки деца, които страдат от него и са подложени на подигравки от връстниците си в детската градина или училище", споделя младата жена. Те са отправили апел към близките на деца с такова или подобно заболяване да се свържат с тях. Надяват се да могат да помогнат на дете от Добрич или региона.

Източник: http://dariknews.bg

Коментари в сайта

Последни новини