Ценко Чоков и синът му излизат на свобода

Скандалният кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин излизат от ареста.

Това реши съдия Емил Желев от Специализирания наказателен съд, който обясни, че основната причина е влошеното здравословно състояние на Чоков, съобщи "24 часа".

Кметът на Галиче се оплаква от редица заболявания, сред които дори клаустрофобия от килията. Основното жалване на Чоков обаче е от коксартроза, като в петък той дойде в съдебната зала с патерица. Заради заболяването от юли скандалният кмет лежи в затворническата болница.

Съдия Желев допълни, че максималният срок на задържането изтича след 10 дни и обясни, че прокуратурата е приключила разследването и е готова да внесе обвинителен акт в съда. 

Ценко и Мартин Чокови са в ареста от месец май м.г., след като заедно с още 12 души бяха арестувани при операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Галиче, а през юни Специализираният наказателен съд ги остави окончателно в килията. 

Обвиненията срещу тях са за участие в организирана престъпна група за лихварство, имотни измами, побои, изнудвания и отвличания, спрямо хора, които са вземали заеми и не са ги връщали. 

Ценко Чоков е обвинен и като ръководител на групата, и за нанасяне на лека телесна повреда. Синът му Мартин, освен за участие в групата, е обвинен и за хулиганство. 
Те са обвинени като престъпна група за изнудвания и палежи. Решението не е окончателно и може да се обжалва.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дядо ми е лежал 15 г в затвора в килия без стъкло на прозореца и лете и зиме последните години с туберколоза На никого от съд и прокуратура не му е пукало от това Днес някакъв корумпиран съдия освобождава Чоков разбойника за това че имал коксартроза и клаустрофобия Ами когато е мародерствал е трябвало да помисли за болестите си Тази съдебна система съсипа държавността и реда в държавата
Последни новини