Ще удължат ваканцията в отделни области, ако се наложи

Министърът на образованието в оставка Меглена Кунева би подкрепила удължаване на ваканцията в отделни области, ако се прецени и се наложи да бъде предприета подобна мярка. Коледната ваканция на учениците в цялата страна бе удължена до 6 януари и те трябва да са в класните стаи в понеделник - 9 януари.

"Ръководя се от правилото минимален или нулев риск за децата, затова обявихме и грипната ваканция. Това не е драматично удължаване на прекъснатия учебен процес. Засега не виждаме нужда за удължаване на ваканцията след понеделник. Ако се прецени, в отделни области може да се наложи. Аз бих го подкрепила в интерес на децата", каза Кунева пред БНТ.

След като вчера бе на посещение в Хитрино министърът в оставка коментира, че местното училище не е много засегнато - до понеделник ще бъдат монтирани стъклопакети и отделни врати.

Психолози ще работят с учителите, след това ще се работи много и с децата. Отпуснат е нов автобус с 32 места. Надявам се учебната година да започне без битови проблеми за децата, заяви Кунева.

Училищните автобуси минават технически преглед, трябва да се доверя на резултатите, каза министърът в оставка. Тя изрази надежда, че през 2017 г. ще се отпуснат повече средства за нови автобуси. През 2016 г. се взеха нови превозни средства, но те бяха твърде малко, коментира тя.

Източник: http://dariknews.bg

Коментари в сайта

Последни новини