Предупреждение: Има риск от провал на балотажа в чужбина

За рискове пред изборния процес предупредиха 3 дни преди балотажа доброволци и участници в секционните комисии (СИК) в чужбина, цитирани от БНР.

Недоволство от лошата му организация те изразиха още по време на първия кръг от изборите, на 6 ноември.

Сега доброволците предупреждават, че на балотажа ще останат в изборните помещения най-късно до полунощ.

Мрежата на доброволци и участници в СИК извън страната се обърна с открито писмо до ЦИК и Министерството на външните работи.

"Провал" наричат представители на Мрежата, организацията по приемането на списъците и протоколите от СИК извън страната на първия тур от президентските избори и националния референдум.

В откритото писмо те подчертават:

"ЦИК дължи извинение за неуважението на труда на стотици доброволци по света, работещи в СИК извън страната, под изключително физическо и психическо напрежение, без почивка в продължение на часове, дори за елементарни физиологични нужди…"

Припомня се, че хората са били "задържани на дежурство от по 24 и повече часа, понякога при мизерни условия".

Мрежата на доброволци и участници в СИК предлага да се създаде неформална координационна група, която да започне работа още в събота.

Нагласите на доброволци за предстоящия балотаж в неделя са окончателно да напуснат изборните помещения час след изпращане на сканирания изборен списък и протоколи, и най-късно преди полунощ местно време, предупреждава още Мрежата в откритото си писмо.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    1 0
    10:20, 10 ное 2016
    Доброволец не значи ли доброволно?Самата дума ми лъха на едно време,на Доброволни отряди,на хора които им се прави на ченгета,ама не за постоянно....Като не искате да сте "доброволци",багажа и да ви няма,държавата да се научи да си плаща...!
Последни новини