Facebook празничен календар - вижте, за да знаете кога да се джафкате

Противопоставянето в България е национален спорт. Той обхваща дори празничните дни, които би трябвало да са почит към някаква традиция - независимо дали родна или чудна. Година след година в периода 31 октомври - 1 ноември винаги се появяват мнения, позиция, откровени заяждания и искрени обяснения по отношение на застъпването на Деня на будителите и Хелоуин - Празника на Вси светии.

Тъй като споровете ще спрат, когато дойде краят на света, публикуваме стария като Facebook празничен календар на социалната мрежа - за да не се забравя кога идва време за спор! И, разбира се, да се подготвим по-раничко!

31 октомври - Начало на църковната Facebook година. Граждани се възмущават как празнуването на Хелоуин ни лишава от национална идентичност и директно инжектира три кофи хамбургери и пържени крилца от KFC във вените на невинните дечица, застрашавайки ги със запушване на артериите и гласуване за Доналд Тръмп. Други граждани, които попадат в рисковата група, се възмущават защо първите граждани са възмутени.

25 декември - Икони на Рождество, снежинки и весели белобради старци в червени роби преливат от екрана. Предната вечер всички сме гледали репортаж на Zновините от село Х, където напориста репортерка е направила за нас чутовното разкритие, че на трапезата има нечетен брой ястия и между тях задължително сармички. Размекнати от греяно вино юзъри желаят берекет и сърчица на целия свят, а един контингент дежурни недоволни мрънкат, че това всичко е фалш, суета и пръскане на излишни пари за подаръци, докато никой не мисли за децата в Африка. И освен това ни е писнало и не можем вече да гледаме чичо и стринка от Раднево на гости на пет ракии.

Нова година - Президент, заря, повръщано. Най-добрите ТВ програми за поредна година си остават тези на Хачо Бояджиев от 1983-та.

6 януари - Патриотите масово получават оргазъм от факта, че няколо десетки техни сънародници са влезли в реката с дрехите рано сутринта в Калофер. Соросоидите масово мрънкат, че в градския фонтан на Каспичан двама цигани са се сбили за кръста, а попът е бил пиян.

14 февруари - Нацията отново е разделена. Накрая всички се напиват и правят секс помежду си.

Песи понеделник - Цялата страна цял ден се занимава с отмиращия обичай „тричане на кучета“, все още спорадично изпълняван от пет души в една паланка в долния десен ъгъл на България. Природозащитници сезират ООН за тая работа. Патриотите си сипват ракия, гласуват за ВМРО и крещят: „Удри, бай Филипе, таа мачка не е наш'та!“

Заговезни - на карнавала в гр. N има маскирани като Азис, Фики Стораро и Хитлер.

3 март - ден за диспути с научно-исторически привкус. Едни намират за нужно специално в този ден да се почувстват горди, че са българи, други мърморят, че егати и националния празник заради един мирен договор между две чужди воюващи държави, който дори не е влязъл в сила. В „Берьозка“ има промоция торта с цветовете на руския флаг.

24 май - На този празник, като че ли, всички сме доволни. Колкото по-масово неграмотни, толкова по-доволни ставаме с всяка изминала година.

9 септември - БСП, която не е БКП и няма нищо, ама нищо общо със стария режим, прави манифестация под надслов „С праздником, другари!“. Една шепа недоволни хора отново мрънкат. Но започва новият сезон на някое риалити, издържан в соц. стил, защото това е много иронично, интересно и оригинално, разбираш ли, и всички са доволни. 90% от младите мислят, че дует „Шик“ не са чак пък толкова зле, а е имало и евтини кренвирши.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини