Ще затварят „Хемус“ изцяло за чистене през зимата

При зимни условия автомагистрала "Хемус" ще бъде изцяло затваряна за почистване. Това обяви министърът на регионалното развитие и Лиляна Павлова на пресконференция във връзка с готовността на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за зимното поддържане на републиканските пътища.

"Тази зима ще е голямо предизвикателство както за пътната агенция и фирмите, които работят, така и за пътуващите по АМ "Хемус", заради ремонтите, които ще продължават до края на пролетта на следващата година", коментира Павлова.

Щяло да има допълнително въведени механизми - АПИ и МВР ще отбиват превозните средства.

Павлова обясни, че зимната готовност се въвежда от 1 ноември. Всички фирми към 1 ноември ще трябва да приведат в готовност техниката. От АПИ са провели необходимите координационни срещи.

"Имаме сключени договори за всички области, има готовност за старт на зимния период от гледна точка на материали", увери Лиляна Павлова.

3087 машини са необходими за зимната поддръжка. В момента машините се преоборудват и трябва да са готови до 1 ноември. Павлова подчерта, че се очаква през първите 10 дни на ноември времето да се влоши.

Шофьорите да си сменят летните гуми със зимни, предупреди шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини