Санкции за непълнолетни в дискотеките

Петима непълнолетни младежи са намерени във варненски дискотеки при проверка, направена от служители на общинската полиция и журналисти от морския град, съобщи радио Варна.

Един от младежите е бил с придружител, както е според изискванията на наредбата на общината и Закона за закрила на детето.

Проверени са 13 заведения, при което е констатирана тенденция към намаляване на нарушенията. Според общинските служители, това е резултатът от засиления контрол - определени са 11 души, които всяка нощ извършват проверки в заведенията.

Санкцията за собствениците е между 100 и 500 лева, а при повторно нарушение заведението може да бъде временно затворено.

Сигнални писма за нарушенията на младежите са изпращат както на родителите, така и до директорите на училищата.

В Наредбата, регламентираща работата на нощните заведения в София, ще се направят изменения, позволяващи дискотеките да бъдат затваряни временно, ако при две различни проверки се установи, че в тях се допускат непълнолетни.

Това съобщи столичният кмет Бойко Борисов, цитиран от БНР.

При поредната полицейска акция в три дискотека е установено, че сред посетителите има младежи под 18 години.

Борисов подчерта, че в законодателството не съществува термин „детска дискотека" и че той се използва, за да се заобиколи законът.

„Въпреки това, в София няма затворена дискотека заради това, че там е имало деца. Всички актове, направени от столичната полиция, падат в съда." - коментира столичният кмет.

Затова той ще внесе в Столичния общински съвет предложение за нормативна промяна, според което, ако два пъти бъде установено, че в заведение има непълнолетни след 22.00 ч., то ще бъде затваряно временно.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини