УЕФА започна дисциплинарни процедури и срещу Унгария, Белгия и Португалия

УЕФА започна дисциплинарни процедури срещу футболните федерации на Унгария, Португалия и Белгия заради проблемите с феновете на тези страни по време на двубои от груповата фаза на Евро 2016 във Франция.

Унгарските запалянковци са обвинени в използването на пиротехника, хвърляне на различни предмети на терена и участие в масови безредици преди двубоя с Исландия (1:1), който се игра вчера на стадион "Велодром" в Марсилия.

Португалската централа пък ще бъде глобена, след като фен нахлу на терена след мача с Австрия (0:0) снощи в Париж, за да си направи снимка с Кристиано Роналдо.

Обвиненията към привържениците на Белгия са за използване на пиротехника и хвърляне на предмети по терена на двубоя срещу Ирландия, спечелен от "червените дяволи" с 3:0.

Процедурата срещу Унгария ще бъде разгледана на 21 юни, а за останалите две федерации не се съобщава точна дата. Провинението на унгарските фенове е второ на Евро 2016, след като те хвърляха ракети по терена в Бордо и при победата с 2:0 над Австрия.

Досега дисциплинарни процедури бяха повдигнати срещу Турция и Хърватия, а Русия беше условно дисквалифицирана от първенството.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини