Удар на полицията за фестивала на чужденците в Серафимово, задържаха дилър с над 300 грама наркотици

Специализирана полицейска операция по линия на противодействие на наркопрестъпността на територията на РУ-Смолян се проведе през почивните дни в село Полковник Серафимово, където по традиция се провежда музикален фестивал „Планински поляни“, който се организира от англичани,живеещи в селото. Според данни на полицията на поляните в дните от 10 до 12 юни са се събрали над 2 хиляди англичани и българи. По заповед на шефа на Регионалната дирекция ст.комисар Николай Димов са извършени множество проверки на лица и автомобили, при които са били установени нарушения. В следствие на това са започнати три незабавни производства за притежание на наркотични вещества срещу български граждани.

Задържан да шофира под въздействие на наркотици, както и с наркотици в джоба е бил 26 годишен шофьор на такси от село Върбина. На 11 юни около 01 часа е установено, че С.Б. карал дрогиран, а в якето си има 0.24 гр. амфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян и срещу него за започнати две незабавни производства.

Същия ден е образувано незабавно производство срещу И. И. /36-годишен/ от Търговище. В Серафимово той е проверен от полицията и у него са намерени различни видове наркотични вещества - суха растителна маса с общо тегло 26,73 грама, реагираща на „марихуана“, текстилна торбичка със съдържание на таблетки, с общо тегло 64,77 грама, реагиращи на „метаамфетамин“ и един хартиен свитък с бяло прахообразно вещество, с брутно тегло 0,47 грама, реагиращо на "кокаин". При последвалите претърсвания и изземвания от полицейските служители в лек автомобил "Сеат Кордоба", ползван от И. И. и в хотелска стая в Смолян, обитавана от същото лице, бяха намерени и иззети още наркотични вещества: полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество с общо тегло 185,16 грама, реагиращо на „амфетамин“; полиетиленов плик със суха растителна маса с общо тегло 9,08 грама, реагираща на „марихуана“; полиетиленов плик с таблетки с общо тегло 14,45 грама, реагиращи на „метаамфетамин“; полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество с бруто тегло 102,28 грама с неустановен произход. Общото количество на намерените наркотични вещества е с тегло 300,66 грама. И. И. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини