Хванали терорист с арсенал за атентат във Франция

Французинът бил заловен на границата между Украйна и Полша с голям арсенал

Гражданин на Франция, който най-вероятно е част от стройна организация за терористичен акт по време на европейското първенство, е бил заловен на границата между Полша и Украйна.

Първоначално тази информация бе съобщена от френския телевизионен канал М6, а по-късно бе потвърдена от пограничната служба на бившата съветска република.

Това се случило в края на миналия месец. При обстойна проверка на автомобила на французина било намерено голямо количество оръжеен арсенал.

В него освен другото влизали 3 гранатомета, няколко автомата “Калашников”, 100 килограма взривни вещества и детонатори.

При разпитите се стигнало до извода, че е много вероятно въпросният французин да е част от план за атентати на стадионите, на които от петък ще се играят мачовете от европейското първенство. Задачата му била да осигури оръжието за тях. 25-годишният мъж продължава да е в украински арест, като се очаква неговата екстрадиция.

Заради реалната опасност от терористични актове, които станаха традиция във Франция в последните години, мерките за сигурност по време на шампионата на Стария континент ще са адски затегнати. Властите продължават да твърдят, че ще се справят, но от полицейските среди не са толкова категорични.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини