Ferrari California. Да!

По време на пресконференцията за представянето на новия Ferrari California имаше един доста стабилен скептицизъм. Въпросът тук е къде точно един модел с предноразположен двигател и сгъваем твърд покрив би трябвало да се помести в гамата? Дали Ferrari действително се нуждае от още един V8 модел, който се предлага за същата сума като F430? Но наистина ако се добавят и финансовите проблеми на пазара в момента, то бъдещето пред един допълнителен четвърти модел за Ferrari не изглежда толкова розово... И въпреки всичко това (макар и да изглежда вярно) Ferrari са уверени в бъдещето на своя нов модел и има защо да бъдат.

Ferrari говорят за стилови връзки между California и известните модели „250" от 50-те години на миналия век. Действително има причини да се твърди това – ниската широка решетка, елегантните крила, релефният преден капак – всичко това напомня за своите прочути предшественици.

Стилът на California вероятно не е толкова успешен отзад (поне според някои чужди източници), тъй като сгъваемият покрив я прави да изглежда малко едра и тромава. Но поне смелата странична линия, която постепенно се покачва към задницата смекчава малко този ефект. В интерес на истината California като че ли изглежда най-добре, когато покривът е на мястото. Според някои това може и да не е кола, в която ще се влюбите от самото начало, но стилът на California постепенно започва да печели сърцето на собственика си. Не може да има две мнения по въпроса, че някои елементи са изключително красиви, но за някои смелото оформление на ауспусите е прекалено предизвикателно за кола, която е насочена към по-консервативните потребители.

Вероятно е малко трудно да разберете идеята на малкото Ferrari, тъй като California е еквивалент на 430 по отношение на размери и на цена. Но за около 180 000 евро получавате една от най-провокативните марки в света, качествен 4.3-литров V8 (който за първи път е разположен отпред във Ferrari с V8 двигател), предлагащ 106 к.с. на литър, нова трансмисия с два съединителя и педалчета зад волана, както и сгъваем твърд покрив. Ferrari твърдят, че техният California предлага на клиентите една GT алтернатива на своите спортни автомобили – с един по-комфортен автомобил, по-гъвкав, с повече пространство за багажа и пътниците – въпреки че трябва да сте садист, ако предложите на друг освен малки деца да седят отзад.

Както винаги, има някои доста интересни опции: добър пример е магнитната система за окачването, която осигурява прекрасен баланс между динамика и комфорт на возия (срещу около 3500 евро). Но трябва да си подготвите повече от 12 000 евро, ако искате да направите вашия перфектен California. Разбира се, ако купувате спортен автомобил, чиято цена е от подобен порядък, едва ли опциите ще бъдат някакъв проблем.

Ferrari може и да твърдят, че California е по-лесен и приятен за каране автомобил, но с натискането на старт-бутона на волана вие вече сте сигурен какво е ДНК-то му. 4.3-литровият двигател е от V8-семейството на Ferrari, въпреки че в случая на California има и директен инжекцион. Освен това и звучи невероятно – с един много по-мек и сладък звук в сравнение с крещящия V8 на F430. Леко металическите нотки все още се усещат, но са смесени с доста по-културния тембър на California.
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини