Renault Ondelios - и на живо е толкова екстравагантен

Renault се присъединяват към своите френски конкуренти и съобщиха за новия си хибриден прототип, който ще бъде на щанда им по време на автомобилното изложение в Париж. Най-новият прототип е наречен Ondelios и е описван като луксозен кросоувър, насочен към опазването на околната среда.

Автомобилът е с дължина от 4.8 метра, почти 2 метра широчина и 1.6 метра височина. И въпреки своите размери коефициентът на съпротивление е само 0.29 Cd.



„Ondelios е вдъхновен повече от движението, но не скоростта и представлява един нов отговор в търсенето на нови пътища" – казва шеф дизайнерът на Renault Патрик Ле Кемент. Елементи като алуминиевата предна решетка, заострените предни фарове и плавните форми на каросерията са направени, за да създават усещането за динамика. Друг подобен елемент за оформените като бумеранг задни фарове. Те са вградени в каросерията и са оградени от отвори, които контролират въздушния поток около калниците. Говорейки за калниците – в тях са вкарани 23-инчови колела, обути в 255-милиметрови гуми Michelin Pilot Sport.



Задвижващата система се състои от 2-литров dCi турбодизелов двигател с мощност от 205 к.с. и въртящ момент от 450 Нм, както и електрически мотор ( 20 kW), захранван от литиево-йонни батерии. Това е напълно достатъчно за модела да ускорява до 100 км/ч за 7.8 секунди и да харчи само по 4.5 л/100 км. Емисиите на СО2 – забележителните 120 г/км.

Въртящият момент се предава и към четирите колела посредством седемстепенна трансмисия с два съединителя. Влизането в кабината се осъществява с помощта на две големи врати, отварящи се в стил чайка. Има три реда седалки, предлагащи шест индивидуални места. Има няколко дисплея отвътре, включително и един, разположен в основата на предното стъкло, който предава картината от камерите на мястото на огледалата.


Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини