Прокурори разпитват Доган

Прокурори разпитаха лидера на ДПС Ахмед Доган за самоубийството на шефа на кабинета му Ахмед Емин, съобщава Стандарт днес, позовавайки се на свои източници в следствието.

Обвинителите отишли на крака в сарая на Доган в полите на Витоша, за да вземат показанията му.

Не е ясно дали прокурорите избрали този ход от съображение за сигурност, или пък за да не разберат медиите за разпита.

Обвинителите са разговаряли с лидера на ДПС повече от час. Показания са дали и депутати от ДПС, както и гардовете от НСО, които са били на смяна в къщата на Доган по време на смъртта на Ахмен Емин.

Разследването за смъртта на Ахмед Емин се обвива в още по-дълбока тайна.

На прокурорите, полицаите и експертите от Националния институт по криминалистика и криминология, които работят по случая, е забранено да разгласяват каквито и да е данни от разследването.

Преди дни от прокуратурата обявиха, че на този етап не могат да кажат дали дясната ръка на Доган наистина се е самоубил.

"На този етап не можем да кажем, че Ахмед Емин се е самоубил.

Това ще стане известно, след като получим резултата от аутопсията и всички лица, които са били на мястото на инцидента, са разпитани", обяви говорителят на Софийската районна прокуратура Руси Алексиев.

Близките на Емин пък открито заявиха, че не вярват на разпространената версия, че той сам е посегнал на живота си.

Вчера бе оповестено, че предсмъртното писмо на Ахмед Емин е адресирано до лидера на ДПС Ахмед Доган, до бащата на Емин и до децата му.

Писмото било написано на три странички от тефтерче, открито у Емин.

На първата страница от писмото си Емин се обръща към лидера на ДПС Ахмед Доган, втората страница е посветил на баща си, а третата е обръщение към децата му - синът Ясин и дъщерите Фелиз и Елив.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини