Renault купува Jeep?

След като наскоро стана дума, че Cerberus Capital Management се подготвя да продаде Chrysler, се появиха и нови детайли, според които и Renault се намесва в бизнес отношения с американския концерн. Renault вече са обвързани с Chrysler покрай съвместната си работа с Nissan, но покрай развитието около компанията може да стане така, че Renault да бъде още по-близо до базирания в Мичиган автомобилен производител.

Ако Cerberus искаха да се разделят с Chrysler, то General Motors вече са си заплюли всичко около минивановете, както и тръковете на Chrysler, които се произвеждат в Мексико. Според Reuters пък Renault са заинтригувани в придобиване на марката Jeep. Renault бе основен инвеститор в АМС, която продаде Jeep на Chrysler през 1987 година.

Ако Renault действително купят Jeep от Chrysler, то френският автомобилен производител ще има излишък от SUV платформи, както и достъп до неизползвани планове за производство в Северна Америка. Придобиването на Jeep също така ще даде на Renault много добра основа за повторно стъпване на американска земя – един ход, за който по време на автомобилното изложение в Париж един от шефовете във френската компания бе казал, че е много възможен.

С оглед на иконочния имидж на Jeep на пазара придобиването на една офроуд компания би изглеждала като много силен ход за Renault – дори и при положение че продажбите на SUV модели пазар. И докато Chrysler притежава само три марки, то можем да бъдем сигурни, че това не е последният път, в който чуваме за американския концерн.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини