Депутати: Подслушват ни без разрешение

Имам подозрения за подслушване на депутати, каза пред журналисти в парламента Борислав Българинов, депутат от БНС и заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, предаде агенция Фокус.

Българинов не коментира имена, но предположи, че става дума за голяма част от народните представители. Тези опасения за подслушване без разрешение за специални разузнавателни средства са изразени пред ръководството на МВР.

Вчера ръководството на Комисията - Минчо Спасов (НДСВ), Татяна Дончева (Коалиция за България), Касим Дал (ДПС) и Българинов са били на посещение в МВР. Никой от МВР не представил на четиримата депутати списък на подслушвани техни колеги и политици.

Народните представители, които имат подозрения, могат да поискат справка, за да се установи това. Българинов не е подал искане за такава справка, но смята да го направи. Според него трябва да се говори и с представители на Държавна агенция "Национална сигурност", за да предприемат мерки.

Депутатът каза, че на вчерашната среща са проличали "лоши практики", като например да се искат справки за телефонните разговори на определени лица.

Българинов припомни, че при снемането на имунитета на депутата Тома Томов е установено, че последният е бил подслушван.

"За по-скорошен период не ни представиха данни някой да е подслушван. Поискахме такива данни и смятаме, че до няколко дни ще има резултат. Трябва да се започне отнякъде тази проверка. Притеснително е да се подслушват изобщо хора без основание", каза още Българинов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини