Да покажем, че имаме мнение по един чудесен начин

Голямо движение от хора и организации призовават всеки да се присъедени към европейкия ден за протест срещу тоталното наблюдение от страна на правителствата и бизнеса. На 11 октоври 2008 във всички европейски столици по едно и също време ще бъде дадено началото на събитията и протестите под наслов "Свобода, а не страх". Мирни действия за една по-човешка Европа. Имате ли стари мишки - някъде потънали в кашони, пликове, шкафове и мази. Говоря за компютърни мишки Аз имам доста, някой от тях работят, други не. Ето една идея как да ги върнем отново в работата за която са създадени - да помагат.

Тази инициатива е част от "Свобода, а не страх 2008″ и има за цел всеки, който не е съгласен с това да бъде подслушван в Интернет, доставчика му на Интернет да филтрира достъпа му, МВР да събира данни за него от телефонните му разговори и поведението му в Интернет и да не е принуден да слага софтуер за следене на работата си в световната мрежа, да го покаже и по още един начин.

Факти: От миналата година МВР съхранява данни за всеки гражданин в едно досие наречено социограма, която с пакет от закони обсъждани сега в ЕС и предстоящи да се въведат и в нашето законодателств, ще се допълва.
Ако цениш свободата и неприкосновеността си, направи следното:

1) опаковай мишката си в малък пакет или плик, напиши писмо, че тази пратка е по инициативата "Свобода, а не страх" и я изпрати на медията, която следиш най-много - вестник, радио, телевизия, електронна или друга медия, като я накараш по-този начин да те чуе. Сложи и препратка към http://svobodata.org в писмото си или напиши нещо повече.
2) Пиши като коментар тук, ако желаеш къде си я пратил и кога.
Нека старите мишки да изживеят живота си свободни.

Ето няколко адреса, на които можеш да пратиш мишката си:

Бтв
Национален Дворец на Културата,
пл. "България", ет. 11,
София 1463

Българска Национална Телевизия
ул. "Сан-Стефано" 29
1504 София

Нова телевизия
бул. Христофор Колумб 41,
Порше Бизнес Център
1592 София

Re:TV
София 1113
ул. "Незабравка" 25
Парк Хотел "Москва", ет. 5

вестник "Дневник"
ул. Иван Вазов 16,
София 1000

Радио zRock
бул.Янко Сакъзов 3
1527 София

Телевизия Европа
София 1113
бул."Цариградско шосе" №101, ет.3

Намерете адреса на любимата си медия и пратете там. Срокът е до 10 октомври. Нека да покажем, че имаме мнение и можем да го изразяваме по всякакви начини, а този е уникален и полезен.

/Изображението е публикувано под LGPL от www.yellowicon.com/



Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини