Porsche пусна специално издание на Cayenne S – Transyberia-Edition

След три седмици на автомобилния салон в Париж, Porsche ще покаже новата серия на Cayenne S Transsyberia-Edition.

Продажбите на тази нова модификация на SUV модела на Porsche ще започнат от януари 2009 г. Както показва и името, версията е посветена на ралито с маршрут от Москва до столицата на Монголия Улан Батор.


Двигателят на този автомобил е познатия от Cayenne GTS V8 с обем 4.8 литра и мощност 405 к.с. Максималният му въртящ момент е 500 Nm и е достъпен още от 3500 об/мин.

Интересно е, че инженерите в Цуефенхаузен са успели да направят серията Transyberia-Edition по-динамична от GTS. За сметка на промени в предавателното число на трансмисията са постигнали ускорение от място до 100 км/час за 6.1 секунди, които е с 0.5 секунди по-бързо от това на GTS.


Transyberia-Edition се предлага с механична или автоматична скоростна кутия с шест степени. Off-road качествата на тази версия са подсилени чрез блокировка на задния диференциал, а картера, предните и задни оси са защитени от предпазни плоскости. Пневматичното окачване се регулира по височина. Специално за тази версия е разработен нов спортен ауспух с характерен звук.


Cayenne Transsyberia-Edition е със заден спойлер и допълнителни фарове на покрива (които обаче са забранени в повечето западноевропейски страни). В купето има предпазна стоманена рама.






Източник: automedia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини