105 лидери на банди са в ареста

105 лидери на банди са в ареста. Това казва главният секретар на Министерството на вътрешните работи Павлин Димитров в интервю за вестник "24 часа".

Той призовава българските граждани да не предлагат пари на служителите на вътрешнто министерство. "За бога, българи, не давайте пари на полицаи", зове главният секретар на МВР.

По повод на критиките от страна на Европейската комисия /ЕК/, че "няма престъпни босове в затвора" Павлин Димитров казва: В МВР беше направена много сериозна оценка на препоръките и констатациите. Министърът вече утвърди опорни точки, които трябва да реализираме до края на годината.

Най-важното е свързано с ефективността в досъдебното производство. За да се съберат годни доказателства, които да послужат в съда, е необходима много добра оперативно-издирвателна работа".

"Неслучайно в МВР създадохме дирекция, с която да подобрим качеството и бързината на досъдебното производство, защото това е завършекът на нашия труд.

Освен т.нар. емблематични фигури от подземния свят не трябва да забравяме и немалкия престъпен контингент, който създава постоянно напрежение у хората заради по-дребните престъпления като кражбите", казва още главният секретар на вътрешното министерство Павлин Димитров.
Източник: bgnes

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини