Hyundai Genesis с пет звезди за сигурност

Задачата пред Hyundai Genesis никак не е лесна – все пак става дума за нов непознат продукт, който се опитва да се наложи сред луксозните автомобилни производители и това при положение, че репутацията на марката не е от най-добрите. В такова отношение поне положителните материали в медиите помагат малко на корееца. Но вече всичко като че ли ще стане по-лесно, след като стане ясно, че колата е спечелила пет звезди за безопасност на наскоро проведените краш тестове NHTSA.

Genesis спечели пет точки за предни и странични удари, което отразява страхотната здравина на самото шаси, както и стандартното оборудване за безопасност – осем въздушни възглавници, както и електронни активни ограничители за главите. Други екстри, които допринасят за безопасността на колата, включват стандартна система за стабилност, както и спирачен асистент с електронно разпределяне на спирачното разпределяне.

Hyundai в случая са обаче много горди от активната система за ограничаване за главите, която поставя модела редом до конкурентите им като BMW, Mercedes Benz и Lexus. Именно това са другите автомобилни производители, които предлагат подобни системи стандартно. Технологията е доказана, като идеята е, че тя намалява опасността от камшичния ефект при удар отзад.

Каросерията на модела също е получила нужните „почести". Genesis може да се похвали със здрава стомана, лазерно заваряване, както и модерна система за конструиране. Освен това около пътниците има лека, но изненадващо здрава рама.

По-рано през тази седмица стана дума, че Hyundai обмислят евентуално да внедрят в своя седан и новия си 5-литров V8 Tau двигател. Това е поредната стъпка, с която корейците карат своите опоненти да се постреснат.
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини