Идеалната фигура - бизнес за милиони

Никога не съм си и представял, че комплексът за наднормено тегло, може да е такъв печеливш бизнес, до тази сутрин, когато след интервюто на сутрешния гост на БТВ реших да се поровя по темата.

В кратце , комисията за защита на потребителя е решила да разследва множеството некоректни продукти за отслабване, които не само не водят до желания резултат, а напротив, на йо-йо принципа на махалото се постига точно обратния ефект, в което си има резон отчитайки естествената биология на човешкото тяло във процеса на формирането му на мастни клетки.
Оказа се , че преследването на идеaлното тегло ще надмине търсенията на Светия Граал и философския камък от древността.

Измислени идеални пропорции, налагани ни чрез модните дефилета от анорексични манекени.

Къде отиде истинската жена ?

Може би в момента сърфира из нета, четейки многобройните съвети за отслабване или звъни по телефона на хоум-шопинг дистрибуторите, в желанието си да отслабне седейки пред телевизора ?!
Чета различните съвети и варианти за отслабване и неусетно започвам да се хиля. И как няма да се разсмее човек, виждайки сред средствата за отслабване такива идеи като – ядене на пясък от мидени черупки, бикини и бермуди, чието нахлузване ви сваля автоматично поне десет килограма от теглото, окултни ритуали с талисмани осветени на лунна светлина и прочие щуротии, водещи единствено до отънял бюджет, разбити илюзии и прогресивно нарастващо тегло.

Поне за себе си съм забелязал, че отслабвам единствено след смяна на режима си на живот. Независимо от това колко, какво и кога ям.

Разделно хранене ?

Звучеше ми интересно, дотам докъдето си мислех , че разделят дебеланкото от храната.

Уви, разделят го от поредната му илюзия, че ще отслабне висейки пред отворения хладилник, избирайки кой раздел на храните ще погълне за деня.

Яжте това, не не го яжте ! Един ден плюскане, три дена глад, после плюскане до повдигане.

От шоколод се напълнява !

Напротив, вече има диети за отслабване с шоколад.

Отслабването с диети е старомодно, вече има и такова без диети.

С рингтон по телефона, с магическа свещ ( къде ли се завира ??! ) , с хрупане на мидени черупки или чудодейни хапчета изгарящи мазнините .

Чета, чета и все повече немея, колко изобретателни са търговците в стремежа си за по-висока печалба манипулирайки страховете и комплексите ни.

И започвам да разбирам притесненията на жените, опитващи се да следват втълпения им идеал за красота от екрана и кориците на розовите списания – следват една химерна мечта.

Започвам и да разбирам защо този бизнес ще остане печеливш.

Заради мързела човешки, каращ ни давярваме, че можем да променим себе си без да положим нужните усилия за това.

С магически обещания за коренна промяна, за мигновенна трансформация от позиция бъчонка в стойка фиданка.

Без капчица пот и без никакво усилие.

Седейки пред монитора по цял ден, оформяйки се крушовидно от заседяване, избягвайки всяка една форма на движение , придвижвайки телесата си с всевъзможни форми на транспорт, забравяйки за какво служат краката ни и че сме създадени за движение , а не за лежане. Защото , ако просто бяхме създадени за това , в което се опитваме да се превърнем, нямаше да имаме настоящите си тела, а медузоподобни форми само с по една ръка – тази която да набере телефона и да плати поредната сметка за чудодейно отслабване.



Отказвам се от идеята да постигна идеалната фигура.

Аз отдавна съм идеален в собствените си очи, защото си имам всичко , което ми е нужно за да функционирам като човек. Останалото са превземки и глупости.

Затова и ще продължавам да си угаждам във всичко, не забравяйки, че идеалното тегло не е във вида на храната , а в мярката в която се приема.


valsodar.blog.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини