Автомобилни части стават музикални инструменти

Общо 22 музикални инструменти, направени от истински части от новия Ford Focus, участват в телевизионната реклама на модела. Клипът вече се излъчва по родния ТВ ефир и ще продължи до началото на месец май.
В него частите на автомобила влизат в една напълно необичайна роля - тази на музикални инструменти. Именно на тях оркестърът свири одата за новия Ford Focus.

Така например, духовите инструменти са направени от смукателни тръби, тромбонът - от тръбите на амортисьорите, а във виолончело успешно е превърната предавателната кутия.

Ръчната китара "се свири" от съединителя, а цигулката е направена от задното окачване на автомобила. Двете брони съставят тялото на контрабаса, а предната врата и прозореца са превърнати в арфа.

Одата за новия Ford Focus завършва с удар по гонга, съставен от капака и предната броня на колата. В ролята на метроном е чистачката на предното стъкло, която отмерва темпото в музикалното изпълнение.

Уникалните качества на автомобила, внушени чрез хармонията и красотата на музиката, намират израз в слогана на рекламата - "Новият Ford Focus. Виртуозно изпълнение".

Съвсем наскоро оркестърът на Ford Focus записа благотворителна песен "Six OClock", която бе изпълнена на живо в Royal Albert Hall в Лондон. Предстои музикантите да стартират и турне, събраните средства от което ще бъдат дарени за благотворителност.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини