Нестле пуска на пазара нови Maggi фиксове

"Нестле България" обяви на 1 април, че ще пусне на пазара нови разновидности на популярните в България "MAGGI Фикс "Малки Тайни".

През 2008 година, "Нестле България" ще лансира изцяло обновената гама от поредицата "Maggi Фикс "Малки тайни", която ще включва 13 продукта, сред тях и новата рецепта за приготвяне на един сос за риба, се казва в съобщение на фирмата до медиите.


От първото пускане на серията в продажба през 2004 година до момента, "Нестле България" е вложила над 10 милиона лева в маркетирането на продуктите.
Предстоящите нови опаковки на фиксовете ще имат изцяло променен дизайн, за да отдадат дължимото внимание на реалните консуматори на продуктите Maggi - причината за успеха на категорията. За първи път в България всяка опаковка така силно акцентира на емоционалната връзка с консуматора, като му дава възможност да се изяви, твърдят от "Нестле".


След силния старт на "Maggi Фикс "Малки тайни" през 2004 година, резултатите от продажбите на първите пуснати на пазара продукти са рекордни. Оттогава до днес "Нестле България" ежегодно увеличава размера на инвестициите за развитие на поредицата, а продажбите на продуктите от категорията през 2007 година надхвърлят 4 милиона опаковки.


През април 2008 година "Нестле България" ще лансира първите три иновативни продукта от серията "Maggi Фикс "Малки тайни" с новата "женствена" визия. Трите разновидности са за риба със сметанов сос, за запечени картофи с кренвирши и за пикантни кюфтенца. Рецептите са изцяло съобразени с тенденциите във вкуса и предпочитанията на българите.


"Българският консуматор обръща все по-голямо внимание на хранителните качества и ползи от продуктите, с които се храни. Всички знаем, колко е полезно да включваме в менюто си разнообразна и топла домашно приготвена храна, но не винаги имаме време, възможност и умения да го направим", казва Нели Ангелова, мениджър "Кулинарни продукти" в "Нестле България".



Разработването на новите рецепти е следствие на проведено мащабно представително проучване за хранителнителните навици на съвременния български консуматор през 2007 година. Резултатите безспорно показват, че българинът е традиционалист по отношение на храненето.


За 81% от хората топлата домашно приготвена храна е задължителен елемент от вечерята, а 43% заявяват, че не сядат да обядват, ако на масата им не присъства готвено ястие.


Един от най-желаните за консумация продукти безспорно е рибата, но често нейното приготвяне е свързано с много предразсъдъци и затруднения. За 21% от българите е много важно да консумират риба поне веднъж седмично, но основният им проблем е пърженето или печенето, което причинява неудобства и прави приготвянето трудно. По-голяма част от хората свързват рибата с неприятни емоции по време на приготвяне и консумация, което е причината рядко да я включват в менюто си.


По думите на Ангелова, с новата рецепта "Фикс за риба със сметанов сос","Нестле" иска да насърчи българите да консумират повече риба, като им покаже, че тя може може да се приготви буквално няколко минути.
Новите рецепти "Малки тайни" ще предложат не само нови начини за приготвяне на вкусна и здравословна вечеря, но и ще популяризират женствеността и красотата на българската жена.


На 10 обикновени жени е дадена възможност да се изявят посредством опаковките на най-бързо развиващата се категория кулинарни продукти в България. Те ще отправят свое послание към всяко българско семейство от над 5 милиона опаковки от кулинарната серия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини