Крадци на книги ще работят в "Комиците"

Със задачи от най-висока трудност се справиха 13-те нови сценаристи на "Комиците", избрани на кастинг през месец февруари. Две момичета и 11 момчета ще се състезават още месец за одобрението на журито, което ги подготвя за звездния им старт.

"Оказва се, че в България растат не само талантливи певци, но и талантливи автори, които пишат страхотно", похвали се главният сценарист на предаването Емил Марков. И докато той сменя мястото си и често застава и на сцената на "Комиците" в ролята на Емо Римата от дуета "Тъпис Кънтрис", младите дарования са изправени пред най-големите си страхове.

През следващата седмица те ще се срещнат със звездите на шоуто - Любомир Нейков, Кръстю Лафазанов, Христо Гърбов, Руслан Мъйнов, Петьо Петков - Шайбата и Ненчо Илчев, за да видят и чуят как ще оживеят първите им написаните скечове.

"Интелигенти хулигани" - така сами се наричат 13-те избрани и казват за себе си, че само едно нещо ги отличава от редовите хулигани - те са чели много повече. В биографията си всеки има по една истинска история за това как не е връщал книгите в библиотеката, само и само да попълни собствената си колекция, но намират това за не толкова недостойно, защото "така или иначе друг няма да прочете тези книги".

Младен Стойчев, например няма още 24 години, но вече е завършил истинско "училище за смях" в Германия и се радва на факта, че българите като нация са много темпераментни и забавни и не им се налага да правят учреждения, в които да се учат как да се забавляват.

След бурна любов и раздяла, младият сценарист вече има нова страст - "Комиците" по bTV. Александър Факиров също скоро се е завърнал от чужбина. След като "сбъдването" на американската мечта го отвежда до работа като чистач на басейни в Щатите, той се записва да учи задочно филология в България.

Георги Андонов е фантаст, Иван Ланчев - философ, Румен Стефанов - флейтист, чийто произведения вече са издавани на три езика и е с номинация за хуманист на ЮНЕСКО. Сред другите отличени са още Христо Раянов, Диляна Василева, Даниел Ненчев и други млади таланти.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини