iPhone си има торент клиент!

Имате iPhone? Той свири аудио и видео файлове, с него можете да разглеждате уебстраници, PDF файлове и какво ли още не. Той е почти функционален компютър, но има един голям недостатък – за iPhone-ите нямаше торент клиент. Досега беше нужно да качваме музиката и филмите от компютъра (на който сме ги свалили или RIP-нали), но днес благодарение на един хакер вече има работещ торент клиент в iPhone света.
Вчера бяхме информирани, че Transmission P2P клиента е бил преработен, така че вече може да работи на ARM процесора на iPhone.

Важно в случая е да се отбележи, че имаме работещ торент клиент, но това не значи че той е стабилен. Може би ще отнеме известно време, преди да се изчистят критичните бъгове. Друг голям недостатък е че клиента работи в конзолен режим и няма графична среда, но тенденцията според автора е това да се промени в някоя от следващите версии.



Хора които са го тествали предупреждават, че P2P връзки в GPRS/EDGE мрежа не могат да работят пълноценно. Ако пробвате да свалите нещо докато сте свързани към EDGE мрежа сигурно ще забележите, че трудно ще вдигне скорост по-висока от 5 kb/s или самата мрежа ще блокира P2P трафика.

Предполагам също се досещате, че използването на торент клиента доста бързичко ще ви „изсмуче" батерията. Както и да е, стига толкова технологични приказки – ето адреса на автора на клиента, за вдъхновените да го изпробват:

http://wickedpsyched.net/iphone/torrent
Източник: istinsko.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини