Ура, сама на Св. Валентин

Сърца, плюшени мечета, рози, развълнувани мъже, красиви жени, всички се обичат,светът е за двама, радост и любов, алелуя.

Ей така изглежда празникът на Св. Валентин, само че окраските му са различни.

За влюбените са, естествено, червено и сладникаво розово, а за самотните души – черно и скръбно сиво.


Я стига.


Голяма работа, че е Денят на Влюбените, а точно твоят Ромео е в неизвестност. В смисъл, не се е появил на хоризонта, не че е извършил престъпление и се е укрил, нали.


Няма нужда да потъваш в нерадостни мисли и самосъжалително тъпчене с шоколад. Можеш да се тъпчеш (не много, ей), но нека да е с усмивка.


Ето ти няколко причини хич да не се тревожиш, че на 14 няма да имаш романтична вечеря с Него.


Няма да имаш скапани подаръци


Да си го кажем. Много са малко двойките, които взимат присърце работата с подаръците и си разменят искани и лични неща.


Повечето се плъзгат по комерса и се затрупват с плюшени мечета с накриво залепени очи, сърца на пръчка, забодени в саксия и боксерки на розови целувчици.


Добрата новина е, че на ТЕБ няма да ти се налага нито да обикаляш магазините и да харчиш спечелените с пот на челото пари (дали пък да не намалите климатика в офиса), нито пък ще трябва да правиш физиономия „Много ти благодаря, но как можа да ми вземеш такава дивотия".


Няма да вечеряш в стол


Именно в това се превръщат всички ресторанти в града. Това не е романтично. Не е. Романтиката предполага уединение.


А как да си уединен с още 230 двойки, които (се) мляскат покрай теб, тропат с приборите си, карат се със сервитьорките, хвърлят опаковки от подаръци навред и се кикотят неистово на малките си шеги.


В същото време ти и най-добрите ти приятелки ще сте си вкъщи, ще ядете топли палачинки с руска салата или шоколад, ще гледате „Секс игри" и ще имате цялото спокойствие на света.


По-добре сама и щастлива, отколкото нещастно обвързана


Знаеш ли колко много, ама наистина много хора са обвързани и нещастни? Живеят под един покрив с човек, който не им дава нищо, освен екстра доза нерви и кош с мръсни дрехи.


В деня на Св. Валентин на такива двойки им е два пъти по-трудно, защото знаят, че трябва да се обичат, нали са заедно, но нещо в тях куца. Стресът, който те изпитват докато си играят на двойка е в пъти повече от този, който изпитваш ти в най-натоварените ти дни.


На 14 февруари ти имаш целия ден за себе си. Не трябва да мислиш изненади, да се чудиш дали всичко ще мине както трябва, дали той няма да забрави, дали няма да прекали с валентинското вино и да захърка точно преди най-важния момент и куп такива неща.


Прави каквото ти се иска, зарадвай се, направи си подарък. Или пък просто изживей поредния нормален ден.


Празнувай приятелство


Това ни е любимия начин за прекарване на Св. Валентин – с хората, които обичаш истински, които са си все около теб, без значение колко мъже идват и си отиват от живота ти.


Съберете се, разменете си подаръци дори, и се радвайте едни на други.


Иди на село


Както чудесно знаеш, на 14 февруари тук си празнувахме тихо и спокойно Трифон Зарезан преди влюбения светия да ни се изтресе на главите.


В много села има празник на виното, дядовците ходят с едни големи ножици и бъклици да подрязват лозовите пръчки, песни се пеят, купонът е страшен.


Дори да нямаш село, отдай дължимото на Трифон Зарезан, защото без него онези, влюбените, трябваше да пият лимонада.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини